Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.04.2014.

21:46

Ana: Roditelji nisu dobri treneri

Srpska teniserka Ana Ivanović smatra da nije dobro kada su roditelji istovremeno i treneri.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Ako trenirate svoje dete, postaje jako teško odvojiti roditeljstvo od uloge trenera. Takođe, teško je i deci. Odjednom, deca ne žele više da viđaju roditelje jer su ih se nagledali na treninzima, a roditeljima će biti teže da vaspitaju dete i da govore o nečemu drugom osim o tenisu“, napisala je Ana u svom tekstu za portal “The Tennis Space“.

Danas naročito u ženskom tenisu postoje brojni slučajevi gde je roditelj istovremeno i trener – Karolina Voznijacki, to je bio slučaj i sa Marion Bartoli, Marijom Šarapovom...

“Ako dete sluša roditelja kako sve vreme govori o tenisu, a onda i o životu generalno, dete će da razmišlja na sledeći način: ’Samo mi ostavi neki deo života, ne želim na sve da utičeš“, dodala je Ivanovićeva.

Ana kaže da je najgore kada roditelji pokušavaju kroz svoju decu da ostvare sopstvene snove i dodaje:

“To sam često viđala i to je apsolutno pogrešno. Najvažnije jeste da vaše dete uživa na terenu i da želi da igra tenis. Ima mnogo talentovane dece koju su roditelji rano terali da mnogo treniraju, a onda dete počne da mrzi tenis jer on postaje obaveza, a deca žele slobodu i žele da se igraju“.

Ivanovićeva ističe da je podrška ključ, ali ne pritisak.

“Moji roditelji me nikada nisu pritiskali, samo su govorili koliko je važno da budem srećna i da se lepo ponašam na terenu. Za njih je to bilo najvažnije. Roditelji treba samo da pruže bezuslovnu podršku, ali i da ukažu na pravi put – da poštuju novac koji je uložen u njih“, zaključuje Ana u tekstu za The Tennis Space.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve