Nova vest
Tenis

Petak, 11.04.2014.

17:08

"Novak mnogo teži rival od Rodžera"

Toni Nadal, trener i stric prvog tenisera sveta, istakao je da je Novak Đoković mnogo teži rival za Rafaela od Rodžera Federera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je dodao da je zadovoljan izdanjima svog nećaka u prvom delu sezone, ali da je razočaran finalom na Australijan openu.

Sada kreće omiljeni deo sezone za Rafaela a to je šljaka gde vrani kao i uvek veliki broj poena – finale u Monte Karlu, odnosno titule u Madridu, Rimu i na Rolan Garosu.

„Prvi deo sezone je bio dobar, ali defintivno ne i sjajan. Nismo imali sreće u Australiji gde Rafa nije mogao da se bori u finalu. U Indijan Velsu i Majamiju stvari su se popravile, ali Novak Đoković je grao na veoma visokom nivou. Rafael nije igrao loše u Majamiju, ali je naleteo na veoma dobrog rivala u Novaku i nije uspeo da ga pobedi, posebno na tvrdoj podlozi“, rekao je Toni.

Rafaelov stric bio je veoma iskren kada je u pitanju rivalstvo sa Rdožerom Federerom i Novakom Đokovićem.

„Očigledno je da je Đoković mnogo teži rival za nas nego Federer. To je lako videti kada pogledate odnos u međusobnim duelima. Ne bih izričito rekao da je Đoković bolji igrač od Federera, jer još uvek ima bolji skor u međusobnim mečevima, ali Rafael se lakše prilagođava Federerovoj nego Đokovićevoj igri. Novak se kreće izuzetno dobro, ima sjajan mentalitet i kada dominira u relijima, jedini način da se izvučete je da pogodite viner. Kada igramo protiv Đokovića, znamo i pre nego što meč počne da će biti teško i ako ne igrate na veoma visokom nivou dva ili tri sata izgubićete“, dodao je Toni koji je rekao i da je povreda leđa sada definitivno prošlost:

„Ti problemi najviše su uticali na drugi servis, jer Rafa nije mogao da se rotira kao što je želeo. Nnadam se da će na šljaci biti bolje. Videćemo.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve