Nova vest
Tenis

Utorak, 08.04.2014.

11:52

"Novak nije igrao DK zbog Troickog"

Predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF) Frančesko Riči Biti kaže da Novak Đoković ove sezone nije igrao u Dejvis kupu zbog suspenzije Viktoru Troickom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Osim Đokovića, ove sezone od najboljih igrača nije bilo ni Nadala ni Berdiha, ali Biti ne vidi to kao problem.

“Suštinski nismo zabrinuti. Đoković je bio ljut zbog kazne Viktoru Troickom, ali nismo imali nikakav uticaj na to. Generalno, zadovoljni smo igračima koji su tu jer se tenis znatno promenio, ne možemo da imamo ista očekivanja kao pre 50 godina".

U poslednje vreme mnogi pozivaju na promene u sistemu takmičenja u Dejvis kupu.

“Veliki uspeh takmičenja pokazuje da je sadašnji sistem dobar. Ako menjate nešto što funkcioniše savršeno, rizikujete da ga uništite. Dejvis kup je dragulj ITF-a i moramo da budemo pažljivi sa njime. Ipak, otvoreni smo za diskusiju i promenili smo neke stvari – uveli smo ’oko sokolovo’, promenili pravila za singl mečeve kada je okršaj već rešen“, rekao je Biti u intervjuu za “Berner Zeitung“ i dodao je da osnove takmičenje nisu podložne promenama.

Na pitanje šta misli o uvođenju neke vrste svetskog prvenstva u tenisu na svake dve godine, prvi čovek ITF odgovorio je:

“Nisam protiv toga, naprotiv, pomogao bih da se tako nešto što bolje ispromoviše“.

Rodžer Federer verovatno je najveći teniser svih vremena, ali nedostaje mu ’salatara’ Dejvis kupa.

“Svaka nova titula koju osvoji dodatno doprinosi njegovom statusu legende. Iako je na izuzetan način uticao na tenis, bilo bi odlično za njega da osvoji i najvažnije timsko takmičenje. Sa druge strane, i reputacija Dejvis kupa bi se poboljšala kada bi i Federerovo ime bilo u analima“, zaključio je Biti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve