Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.04.2014.

10:33

WTA: JJ 9, Ana 12, Jovana 106.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković pala je za jednu poziciju na najnovijoj WTA listi, dok je Ana Ivanovićeva napredovala za jedno mesto.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jankovićeva je trenutno deveta na svetu, Ivanovićeva je posle osvajanja turnira u Montereju na 12. poziciji, dok je Bojana Jovanovski ostala 39.

Veliki skok ostvarila je Jovana Jakšić, koja je 106. posle plasmana u finale u Montereju. Jakšićeva je napredovala za 31 mesto u odnosu na prethodnu nedelju i tako je pretekla Vesnu Dolonc, koja je na 115. poziciji. Među prvih 200 nalazi nalazi se i Aleksandra Krunić na 154. mestu, posle skoka za četiri pozicije.

Na samom vrhu nije bilo nikakvih promena, i dalje ubedljivo vodi Amerikanka Serena Vilijams sa 12.375 bodova, ispred Na Li iz Kine sa 7.585 i Poljakinje Agnješke Radvanjske sa 5.980. Iza slede Viktorija Azarenka, Simona Halep, Petra Kvitova i Anđelika Kerber. Prvih deset kompletiraju Marija Šarapova, Jankovićeva i Dominika Cibulkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve