Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.04.2014.

01:05

Ana ubedljiva u srpskom finalu

Ana Ivanović pobedila je Jovanu Jakšić sa ubedljivih 6:2, 6:1 u finalu turnira u Montereju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Prvo WTA finale sa dve Srpkinje u istoriji proteklo je u znaku Anine superiornosti – izgubila je prvi gem na svoj servis, ali je zatim zaigrala izvanredno i zasluženo je došla do druge titule ove godine, a 13. u karijeri.

Uprkos porazu, Jovana će biti prezadovoljna ostvarenim u Montereju, pošto je plasman u finale njen najbolji rezultat u karijeri i doneće joj plasman u Top 100 na WTA listi.

Jovana je bolje počela meč, osvojila je prvih šest poena u nizu, napravila je brejk i povela 30:0. Međutim, tada je napravila duplu grešku, izgubila još dva poena, a zatim je novom duplom poklonila Ani ribrejk.

To je u potpunosti podiglo Ivanovićevu, koja je zaigrala mnogo bolje, pogađala je servise i bila sjajna na riternu, pa je u naredna tri gema izgubila samo poen i povela je sa 4:1.

Ana je nastavila sa sjajnom igrom, iako je pri rezultatu 5:1 izgubila servis, već u narednom gemu napravila je novi brejk za vođstvo. Jakšićeva je spasla tri vezane set lopte, ali Ana je realizovala četvrtu za 6:2.

Jovana je samo na trenutke prikazivala igru koja ju je dovela do finala, a Ana je bila superiorna i u prva tri gema drugog seta izgubila je ukupno tri poena – 3:0.

Jakšićeva je podigla nivo igre, osvojila je naredni gem, a onda je dodatno zakuvala situaciju u sledećem. Došla je do tri vezane brejk šanse, potom je imala još dve, ali je Ivanovićeva bila staloženija u svakom ključnom trenutku i povela je sa 4:1.

Ispostavilo se da je to bila poslednja šansa da se meč učini dramatičnim – Ana je u narednom gemu napravila brejk i potom je rutinski privela meč kraju.

Turnir u Montereju igrao se za nagradni fond od 500.000 dolara – Ani će pripasti oko 111.000 dolara, a Jovani oko 55.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve