Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.04.2014.

14:09

Ana i Jovana: Pobednik plaća večeru

Ana Ivanović i Jovana Jakšić igraće u prvom srpskom WTA finalu, dve velike drugarice suočiće se u borbi za titulu u Montereju u ponedeljak ujutru (01:00h).

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Ana ima 26 godina, igra svoje 18. finale za 13. titulu (drugu u 2014), a šest godina mlađa Jovana igra prvo WTA finale u karijeri.

"Jovana je sjajna devojka, u odličnoj je formi. Kada vidim kako je motivisana i uzbuđenja dok igra to me motiviše. Veoma sam srećna zbog nje, biće nam veoma zanimljivo", rekla je Ivanovićeva.

Naša 20-godišnja teniska nada će u svom prvom finalu igrati protiv teniserke koju gleda kao stariju sestru.

"Super sam uzbuđenja zbog finala! Ana je jedna od mojih najboljih drugarica, ona mi je kao starija sesta. Mnogo sam srećna što ću igrati protiv nje. Navijala sam za nju u polufinalu", istakla je Jakšićeva.

S obzirom da su velike drugarice, Ivanovićeva je srećna što će igrati protiv Jovane.

"To je uvek teško, ali je važno izaći na teren i uživati. Ovo je njeno prvo finale, a ja sam uzbuđena što igram protiv zemljakinje. Nadam se dobrom meču da obe i da će ljudi uživati", zaključila je Ivanovićeva.

Ivanovićeva je protekle noći dobila duel dve bivše najbolje teniserke sveta, a prezadovoljna je igrom protiv Karoline Voznijacki.

"Bio je sjajan meč. Igrala sam veoma dobro, posebno na početku drugog seta. Imali smo veoma neizvesne mečeve ranije, pa je ovo slatka pobeda", rekla je Ana.

S druge strane, Jovana je u tri seta nadigrala 23 godine stariju Japanku Kimiko Date-Krum.

"Bio je ovo neverovatan meč. Dala sam sve od sebe i stvarno uživala. Nadam se da su svi uživali jer je bilo mnogo dobrih poena. Trudim se da verujem u sebe i borim se do kraja. Kimiko je sjajna teniserka, veoma je poštujem. Ponosna sam na sebe što sam deo ovoga", istakla je Jovana koja će od ponedelja biti među 100 najboljih teniserki sveta.

Pre samo godinu dana bila je 251. na svetu, tada ju je tek upoznao teniski svet, a evo šta je nakon prvih uspeha rekla u intervjuu za B92.

Turnir u Montereju igra se za nagradni fond od 500.000 dolara, a pobednici će pripasti oko 111.000. Drugoj finalistkinji pripašće oko 55.000$.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve