Nova vest
Tenis

Utorak, 25.02.2014.

16:15

Novak u dva seta do drugog kola

Branilac titule Novak Đoković pobedio je Denisa Istomina sa 6:3, 6:3 u prvom kolu turnira u Dubaiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Novak je odigrao veoma dobro, pogotovo kada se uzme u obzir da je pauzirao više od četiri nedelje, i nije dozvolio suparniku da napravi brejk tokom celog meča, mada je spasao četiri brejk lopte.

Đoković je upisao 26 vinera i 23 neiznuđene greške, a Uzbekistanac je imao 10 direktnih poena i 17 grešaka.

Sa Robetom Bautista-Ahutom, protivnikom u drugom kolu, Đoković se sastao jednom, baš u Dubaiju prošle godine, i slavio je sa 6:1, 7:6 (7-4). Španac ima 25 godina, visok je 183 cm i trenutno je 51. na ATP listi, što je za tri mesta niže od njegovog najboljeg plasmana u karijeri.

Novak nije potpuno ušao u ritam sa osnovne linije na početku meča, ali je uprkos tome došao do brejk šanse već u trećem gemu. Nije je iskoristio, poslao je predugu bekhend paralelu, ali je potom lepo izgradio poen i okončao ga smečom na mreži.

Tu je Istomin priskočio u pomoć, odservirao je duplu grešku, pa je Đoković poveo sa 2:1. Đoković se razigrao, vinerom iz riterna došao je do nove brejk lopte, ali Istomin je odgovorio, osvojio je tri uzastopna poena i smanjio zaostatak na 3:2.

Sledeći gem na Đokovićev servis bio je nezivestan, ali Novak nije dozvolio rivalu nijednu brejk šansu, a ubrzo je napravio još jedan brejk i osvojio prvi set sa 6:3.

U prvom setu Novak je naročito dobro igrao na mreži – imao je pet osvojenih poena od šest izlazaka napred.

U prva dva gema drugog seta videli smo veliku borbu, pošto su teniseri podigli nivo igre. Razlika jedna, ali vredna bila je u tome što je Đoković bolje odigrao ključne poene – spasao je u prvom gemu četiri brejk lopte, a u drugom je na svojoj petoj šansi dočekao šansu Uzbekistanca i poveo je sa 2:0.

Imao je Novak šansu da u sedmom gemu reši sve dileme u vezi sa pobednikom, ali je na brejk lopti poslao lopticu za milimetar-dva u aut. Potom je došao red na Istomina, iskoristio je neke nerezonske poteze Novaka i došao do prilike da se vrati u meč.

Ipak, Đoković je ostao pribran, mudro je servirao i ubrzo je poveo sa 5:2. Tada je meč bio rešen, a Novak je do kraja bez problema priveo posao kraju i okončao meč za jedan čas i 24 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve