Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.12.2013.

17:17

Španci: Što je Nole bolji od Rafe?

Predsednik španske teniske federacije Hose Luis Eskanjuela izrazio je nezadovoljstvo što je Novak Đoković proglašen igračem godine u izboru ITF.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Eskanjuela je rekao da ne razume zbog čega je Međunarodna teniska federacija dodelila trofej Đokoviću, a ne Nadalu koji je imao uspešniju godinu.

“Ne razumem po kom osnovu je dodeljena nagrada ITF za igrača godine, verujem da je Nadal zaslužio tu nagradu. To nije slučajno”, rekao je Eskanjuela.

“On je osvojio Rolan Garos i US open i iznad svega pokazao je neverovatan napredak još jednom dokazavši da je primer za sve.”

Slično mišljenje ima i Albert Kosta: “Mi poštujemo Đokovića, ali Rafa je ove godine pokazao da je najbolji na svetu, rezultati s utu in a Gren slemovima in a Mastersima. Ova odluka nije najjasnija.”

Objašnjenje je dao predsednik ITF Frančesko Riči Biti: “Rafael Nadal je imao neverovatan povratak tenisu, osvojio je dva Gren slema, ali konstantni rezultati Novaka Đokovića na Gren slemovima, u Dejvis kupu in a završnom Mastersu doneli su mu nagradu.”

Najbolji srpski sportista svih vremena je inače u sredu objavio da je započeo saradnju sa legendardnim Borisom Bekerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve