Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.12.2013.

12:10

Da li je Beker pravo rešenje?

Sredina decembra obično je doba kada vesti iz tenisa nema ni za lek, a novinari, javnost i navijači uspavano čekaju januar i prve turnire pred Australijan open.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tako je prolazilo i jutro 18. decembra, mirno i sporo, a onda nas je dočekala bomba – Boris Beker novi je trener Novaka Đokovića.

Bio je to šok za sve, čak i za pojedine ljude bliske Đokoviću i inače jako dobro obaveštene strane novinare, a društvene mreže su očas posla ‘eksplodirale’.

Dan posle, teniski svet se polako privikava na ideju tandema Beker-Đoković, a prvo logično pitanje jeste – koliko će ta saradnja biti uspešna?

Marjan Vajda ostaće u Đokovićevom štabu, ali će biti sa njim na samo četiri turnira, od toga ni na jednom Gren slemu. Razlozi za to su brojni – već neko vreme čini se da je došlo do obostranog zasićenja, a spekuliše se i da Slovak ima privatne probleme, kao i da želi više da pomogne 18-godišnjoj ćerki Nataliji u građenju karijere.

Uzroci rastanka, doduše ne potpunog, manje su važni od činjenice, a to je da Beker preuzima palicu od Vajde, koji će ostati tu kao neka vrsta sigurnosne mreže u slučaju da se partnerstvo s Bekerom ne pokaže dobrim.

Kompletan tekst pročitajte u temi Saše Ozma, a sagovornici su Bogdan Obradović, Nikola Pilić i američki teniski analitičar Metju Kronin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve