Nova vest
Tenis

Utorak, 03.12.2013.

12:48

Srbija sa Švajcarskom u Novom Sadu

Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće protiv Švajcarske u Novom Sadu u prvom kolu Svetske grupe, od 31. januara do 2. februara.

Izvor:

Autor:

Default images

Ovo će biti tek drugi put da osvajači Dejvis kupa iz 2010. igraju meč u Novom Sadu, a prethodno su izabranici Bogdana Obradovića u tom gradu dočekali Indiju u prvom kolu 2011.

Srpski tim će pokušati da na tvrdoj podlozi u sportskom centru "Spens" da stigne do prve pobede u novom ciklusu i tako na najbolji način krene u pohod na novu 'Salataru'.

Za Srbiju neće igrati suspendovani Viktor Troicki, a neizvestan je nastup Janka Tipsarevića zbog povrede stopala.

S druge strane, Švajcarci se nadaju prvoj pobedi posle decenije na startu takmičenja u Svetskoj grupi, a još uvek je neizvesno da li će igrati Rodžer Federer. Poslednji put Švajcarska je igrala u čestvrtfinalu Svetske grupe 2004. godine, kada je pobedila Rumuniju.

Nacionalni tim Srbije osvojio je trofej u Dejvis Kupu 2010. godine, dok je u drugom finalu, odigranom pre mesec dana, poražena od Češke u Areni (3:2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve