Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.04.2013.

15:51

Ana bolja i od Petrove

Ana Ivanović pobedila Nadju Petrovu rezultatom 6:4, 6:3, u drugoj rundi Porše gran prija u Štutgartu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ana je pre toga na startu lakše od očekivanja pobedila Nemicu Andreu Petković.

U narednoj rundi protivnica prvog reketa Srbije biće Marija Šarapova, koja je tek posle velike borbe u tri seta pobedila Luciju Šafarovu iz Češke.

Petrova je osma nositeljka na turniru, a trenutno je jedanaesta na svetu. U karijeri dve teniserke odigrale su 13 mečeva, uz 8 pobeda za predstavnicu Srbije, a 5 za Ruskinju. Ana je dobila četiri od 5 poslednjih mečeva, uključujući i jedini prošlogodišnji okršaj, u Madridu.

Petrova je počela meč bolje, a u trećem gemu napravila je prvi brejk. Na početku meča Ivanovićeva vrlo teško igra na servis protivnice, pa u prva tri njena servis-gema nije zaradila nijednu brejk-loptu.

Međutim, osmi gem donosi preokret, naša teniserka je odlično uzvraćala i dobila ga bez izgubljenog poena, vrativši ravnotežu u meč, sada je 4:4.

nalet 17. teniserke na planeti se nastavlja: Ana je dominirala i na svoj servis, a zatim iz prve prilike stigla do brejka, koji je označio i prvi set - 6:4.

U prvom setu Petrova je servirala preciznije, ali je svaki put kada je promašila prvi servis, automatski gubila i poen. Ana kao da je odigrala dva seta - u prvoj polovini seta nesigurna, u drugoj potpuno dominantna.

U drugom setu dugo se iugralo brejk za brejk, a i u tome je Ana bila uspešnija, oduzevši protivnici servis čak tri puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve