Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.12.2012.

22:40

Srbin pobednik čuvenog Oranž Bola!

Mladi reprezentativac Srbije u tenisu Laslo Đere postigao je fantastičan uspeh i osvojio čuveni Oranž Boul u konkurenciji do 18 godina.

Izvor:

Autor:

Default images

Mladi teniser je tako ušao u istoriju i upisao u knjigu velikih šampiona.

Đere je četvrtfinalu kao deseti nosilac eliminisao prvog favorita tog takmičenja, Italijana Đanluidjija Kvincija rezultatom 6:7(2:7), 6:2, 6:1, u borbi za finale pobedio je Amerikanca Tai-Son Kvjatovskog sa 6:4, 6:4, dok je u meču za titulu savladao Šveđanina Elijasa Imera takođe sa 6:4, 6:4.

Đere je rođen 2. juna 1995. godine u Senti. Ove godine osvojio je juniorsko prvenstvo Srbije u dvorani u konkurenciji do 18 godina, sa juniorskom selekcijom Srbije osvojio je srebro na ekipnom prvenstvu Evrope i dve ITF titule (Budaorš i Pančevo).

Trenutno je na 18. poziciji ITF liste najboljih juniora sveta, a od naredne nedelje biće oko šestog mesta.

Sezonu 2012. Đere je počeo sa 110. mesta na ITF listi. Učestvovao je i na pet fjučers turnira održanih u Srbiji i zabeležio šest pobeda, što mu je donelo i plasman na ATP listi, gde je trenutno 909. profi teniser sveta.

Oranž Boul kao juniori su osvajali Rodžer Federer, Bjern Borg, Ivan Lendl, Džon Mekinro, Endi Rodik, Markos Bagdatis, a do sada nijedan teniser Srbije nije uspeo da se okiti titulom na ovom prestižnom turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve