Nova vest
Tenis

Nedelja, 18.11.2012.

20:05

DK: Štepanek doneo trofej Česima

Češka teniska reprezentacija osvojila je Dejvis kup pošto je Radek Štepanek u petom odlučujućem meču pobedio Španca Nikolasa Almagra sa 6:4, 7:6, 3:6, 5:3.

Izvor:

Autor:

Default images

Češka je pobedila Španiju sa 3:2, u nedelju je Ferer pobedio Berdiha za 2:2, a Štepanek je doneo ključni poen.

Reprezentacija Čehoslovačke je osvojila Dejvis kup 1980. godine, tada je u finalu poražena Italija sa 4:1, a za pobednički tim igrali su Ivan Lendl i Tomaš Šmid. Češka je pre tri godine u finalu izgubila upravo od Španije.

Meč između Štepaneka i Almagra trajao je tri sata i 54 minuta. Prvi set češki teniser je dobio zahvaljujući brejk u poslednjem gemu. Kod rezultata 5:4 za Štepaneka Almagro je servirao, a Čeh je iskoristio prvu brejk loptu u tom gemu. Prethodno su u prva dva gema i jedan i drugi teniser ispustili brejk lopte.

U drugom setu Almagro je napravio brejk za 4:2, Štepanek se vratio u osmom gemu, stigao do izjednačenja, pa je set otišao u taj-brejk. Pre taj-brejka Štepanek je na servis Almagra ispustio četiri set lopte, ali je u 13. gemu domintanto bez izgubljenog poena sa 7:0 stigao do 2:0 u setovima.

Treći set je Almagro uspeo da dobije sa 6:3 zahvaljujući brejku u šestom gemu. U četvrtom setu Štepanek je napravio brejk već u drugom gemu pošto je iskoristio prvu brejk loptu u tom setu. Do kraja seta Štepanek je sigurno servirao i nije dozvoljavao Almagru da dođe do brejk lopti. Kod rezultata 5:2 je imao prvu meč loptu na servis Španca, ali je onda u narednom gemu na svoj servis iskoristio drugu meč loptu za veliko slavlje Čeha.

Prvi posle 22 godine Dejvis i Fed kup osvojile su reprezentacije jedne zemlej, 1990. godine. su to bili američki teniseri i teniserki, a 2012. češki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve