Nova vest
Tenis

Subota, 17.11.2012.

08:37

DK: Česi i Španci izjednačeni

Posle prvog dana finalnog meča Dejvis kupa između Češke i Španije u „O2 Areni“ u Pragu rezultat je 1:1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Špancima je vođstvo doneo David Ferer, koji je slavio protiv Radeka Štepaneka sa 6:3, 6:4, 6:4, dok je Tomaš Berdih potom izjednačio, pošto je bio bolji od Nikolasa Almagra posle četvoročasovne borbe sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:7 (5:7), 6:3.

Ova pobeda koštala me je mnogo napora. Bilo je izuzetno teško da odigram završne poene“, izjavio je Ferer, prvi španski igrač u odsustvu povređenog Rafaela Nadala.

I dok je Ferer imao relativno lak posao protiv Štepaneka, Berdih i Almagro su u maratonu sa puno preokreta doneli dosta uzbuđenja publici u Pragu.

U subotu se igra meč dublova u kojem će se sa jedne strane naći Lukaš Rosol i Ivo Minar, a sa druge Marsel Granoljers i Mark Lopes.

Preostali singl mečevi igraju se u nedelju, kada se sastaju Berdih i Ferer, odnosno i Štepanek i Almagro.

Reprezentacija Španije bori se za četvrti trofej Dejvis kupa u poslednjih pet godina, dok je Češka u prilici da postane prva zemlja posle 22 godine sa osvojenim ekipnim titulama u muškoj i ženskoj konkurenciji u istoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve