Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.10.2012.

17:38

Đoković: Naučiću da sviram gusle

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prisustvovao je u rodnom mestu svojih predaka - Jasenovom Polju kod Nikšića - osveštanju hrama svetog Arhangela Mihajla.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Đoković je jedan od najvećih donatora za izgradnju crkve, a donator je i proslavljeni srpski fudbalski reprezentativac Mateja Kežman.

"Želim da ova crkva bude mesto gde će ljudi nalaziti mir, spokojstvo i ljubav. Neka ova crkva bude ukazatelj na pravi put pravde, istine i ljubavi", rekao je }oković

Odbor za izgradnju hrama poklonio je Đokoviću gusle, a srpski teniser obećao da će naučiti da svira taj tradicionalni instrument.

"Obećavam da ću naučiti da sviram gusle kao što su to radili i moji preci", poručio je DJoković.

Sa Novakom je u Jasenovo polje došao i njegov otac Srdjan Đoković kojem je, na predlog Sinoda Srpske pravoslavne crkve, a za zasluge za izgradnju hrama, dodeljen Orden svetog kralja Milutina.

Svetu liturgiju, povodom otvaranja hrama, služili su mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, vladika budimljansko-nikšićki Joanikije i zahumsko-hercegovački Grigorije.

Dolazak najboljeg srpskog tenisera u Jasenovo polje okupio je veliki broj Nikšićana, ali i ostalih crnogorskih gradova. Svi su želeli da se slikaju sa jednim od najboljih svetskih tenisera ili makar da ga dotaknu.

Meštani Jasenovog polja su ponosno istakli da se ponose sa Novakom.

"Imamo se čime dičiti, Nole je svetsko ime."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve