Nova vest
Tenis

Petak, 21.09.2012.

00:05

Singapur: Kad se sretnu tenis i F1

Kraj septembra vreme je kada se u istom delu sveta nalaze kvalitetni teniseri i vozači Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampionat sveta Formule 1 nastavlja se u Singapuru, dok će se u Kuala Lumpuru i Bankoku igrati ATP turniri kategorije 250.

Igrači i vozači ne propuštaju priliku da se druže, a često i odigraju malo tenisa. Janko Tipsarević i Kei Nišikori su među promoterima azijske teniske turneje, tokom koje će se u naredne tri nedelje održati pet turnira, a u njihovom društvu u Singapuru su se našli i vozači Formule 1.

Na okupljanje su stigli Niko Hilkenberg iz Fors Indije, i vozači Marusje Šarl Pik i Timo Glok.

Odigran je egzibicioni teniski meč na vrhu jedne od najvećih singapurskih atrakcija. Krov čuvenog hotela Marina bej pretvoren je u teniski teren. Niko od učesnika nije ostao ravnodušan.

“Ovo je vrlo važan period u sezoni. U Singapuru se osećam kao kod kuće. Naredne sedmice očekujem mnogo od turnira u Kuala Lumpuru. Igrao sam dobro u Sangaju prošle godine, bilo je to moje prvo polufinale Mastersa u karijeri i nadam se da mogu isto da ponovim i ove godine”, rekao je Kei Nišikori.

Janko Tipsarević je osim egzibiconog teniskog meča i mao i drugih obaveza prema medijma, među kojima je i poseta čuvenoj singapurskoj kineskoj četvrti.

“Čini mi se da azijska turneja zaslužuje vecu pažnju i priznanje nego što je dobija. Dolazi posle US Opena, koji je poslednji gren slem u sezoni, pa mnogi već razmišljaju o Londonu, gde će se naći osam najboljih tenisera u godini. Ali mnogi moraju da shvate da se u ovom periodu godine mnoge stvari rešavaju. Tako igrači koji su u poziciji da se kvalifikuju, kao što sam ja, gledaju na predstojeći period veoma ozbiljno. Kao što rekoh ovo je doba godine kada se mnogo toga može promeniti kada je plasman na ATP listi u pitanju”, kaže Tipsi.

VN Singapura vozi se narednog vikenda. Niko Hulkenburg i Timo Glok su iz neobične perspektive mogli još jednom da bace pogled na stazu na kojoj će nastupati tokom vikenda.

“Ovo je bio lep događaj i prilika da uzmem reket u ruke posle više od godinu dana. Sjajno je videti sve ove momke, posebno Janka kojeg sam prošle nedelje pratio na US Openu. Volim da gledam tenis i šteta je što ne možemo da igramo duže od 10-15 minuta”, kaže Glok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve