Nova vest
Tenis

Sreda, 19.09.2012.

16:29

Obradović: Poštujemo tim Belgije

Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović rekao je da je zadovoljan što će naš tim naredne sezone u prvom kolu Svetske grupe igrati protiv Belgije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Taj duel igraće se u Belgiji od 1. do 3. februara sledeće godine.

Zadovoljan sam što smo izvukli Belgiju, s obzirom ko je sve mogao da nam bude protivnik u prvom kolu. Sigurno da je svaki protivnik ozbiljan u Svetskoj grupi, svi znamo da je to 16 ozbiljnih reprezentacija, i mi činimo jednu od njih sa velikim ponosom. Ove godine smo četvrti nosioci i to je dosta značilo, jer imamo dobru poziciju u tom takmičenju. S druge strane, svi znamo da nas i kasnije čekaju ozbiljniji protivnici, a daće Bog da u polufinalu idemo na Španiju“, rekao je Obradović za B92.

Obradović je istakao da je naš tim favorit u prvom kolu, ali da će svakako on i svi igrači, koje će ponovo predvoditi Novak Đoković, ozbiljno pristupiti meču.

Respektujemo tim Belgije, pristupićemo ozbiljno tom meču, igramo u gostima, sigurno je da će to biti spektakl u toj zemlji. To će biti jedan od značajnijih sportskih događaja u Belgiji, svi će dati od sebe da imaju dobro navijanje. Mi imamo dobar tim, verujemo u sebe, osvojili smo već Dejvis kup i nema razloga da mislimo da to ne možemo da učinimo i sledeće godine. Daćemo sve od sebe, otići ćemo uzdignutih glava, a ja očekujem da se tako i vratimo u Beograd“, naglasio je Obradović.

Kapiten Dejvis kup reprezentacije Nenad Zimonjić rekao je naš tim dobio šansu da se revanšira Belgiji za poraz u Beogradu. Srpski teniseri poraženi su od Belgije 2005. u četvrtfinalu Evroafričke grupe.

Meč sa Belgijom u Beogradu bio je izuzetno težak i napet. Izgubili smo sa 3:2. Imaju kvalitetne i talentovane igrače i mislim da će to svakako biti lep i interesantan meč. Videćemo koju će podlogu domaćin izabrati, ali mislim da će se odlučiti za šljaku“, rekao je Zimonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve