Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.09.2012.

19:50

DK: Počinje borba za finale

Polufinalni mečevi Dejvis kupa Španija – SAD i Argentina – Češka počinju u petak, a završavaju se u nedelju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

David Ferer i Sem Kveri otvoriće duel Španaca i Amerikanaca u Hihonu, a branioci titule biće bez svog najboljeg tenisera Rafaela Nadala koji se i dalje oporavlja od povrede.

U Buenos Airesu program počinje mečom Huana Martina del Potra i Radeka Štepaneka.

Šesti teniser sveta je odlučio da igra za svoju zemlju uprkos povredi zgloba leve ruke i preporuci lekara.

„U Dejvis kupu vam je ponekad potrebna dodatna energija, a siguran sam da će publika biti fantastična i da će mi pomoći da se borim“, rekao je Del Potro.

„Imam iskustva sa bučnom argentinskom publikom od pre nekoliko godina i verujem da se to nije promenilo. Međutim, mi smo se spremili“, kaže Berdih.

Prvog dana igraju se po dva meča u singlu, u subotu je na programu dubl, a u nedelju ponovo po dva duela u singlu. Igra se na tri pobede.

„Za mene je ovo bilo sjajno iskustvo proteklih nekoliko meseci. Naravno da smo oduševljeni činjenicom da imamo mnogo igrača koje možemo da pozovemo u nacionalni tim. Za mene je velika čast što vodim ovakav tim“, rekao je selektor Španije Aleks Koreča.

„Polufinale će biti veoma teško jer igramo protiv Španije koga nije izgubila mnogo mečeva u poslednjih nekoliko godina kao domaćin. Za nas je ovo verovatno najveća provera i istovremeno izazov da pobedimo Španiju na šljaci“, kaže selektor SAD Džim Kurijer.

Španci su prošle godine u finalu savladali selekciju Argentine rezultatom 3:1 u Sevilji i najuspešnija su reprezentacija u 21. veku.

Španija – SAD
petak, 14 časova:
David Ferer – Sem Kveri
Nikolas Almagro – Džon Izner
subota, 14 časova:
Granoljers/Lopes – B.Brajan/M.Brajan
nedelja, 12 časova:
David Ferer – Džon Izner
Nikolas Almagro – Sem Kveri

Argentina – Češka
petak, 15.45 časova:
Huan Martin del Potro – Radek Štepanek
Huan Monako – Tomaš Berdih
subota, 17.30 časova:
Berlok/Švank – Minar/Rosol
nedelja, 15.45 časova:
Huan Martin del Potro – Tomaš Berdih
Huan Monako – Radek Štepanek

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve