Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.09.2012.

12:15

Novak sakupio 1,4 miliona za decu

Humanitarna fondacija Novaka Đokovića prikupila je na dobrotvornoj večeri u Njujorku 1,4 miliona dolara pomoći za decu Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski teniser, ujedno i počasni predsedavajući fondacije, bio je noćas domaćin ovog humanitarnog događaja.

Na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti učestvovale su ugledne ličnosti iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave, zatim filantropi i druge osobe iz javnog života SAD.

Kako je rečeno Tanjugu u fondaciji, najveće i najzanimljivije nadmetanje učesnika aukcije, kojom je rukovodio Endi Bus, vladalo je za privatni teniski meč sa Đokovićem, koji su predstavili Anja Rubik i Saša Knežević, čuveni top modeli.

Na prodaju su bile i karte za Madonin koncert po izboru i šansa za druženje sa pop divom, zatim skupoceni Odemar Pige sat kom je cenu dizao slavni teniser Džon Mekinro, kao i partija golfa sa holivudskom zvezdom Endijem Garsijom (prodaju vodila Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka).

"Prezadovoljan sam prvom dobrotvornom večerom fondacije. Iako ona postoji već pet godina, sada je vrlo precizno usmereno njeno delovanje na podršku ranom obrazovanju dece, pre svega u mojoj Srbiji. Ovakvim dogadjajima skrećemo pažnju javnosti na probleme koji imaju sva društva i ja se zahvaljujem svima koji su učestvovali i pruzili podršku", rekao je Đoković.

On je rekao da će fondacija u saradnji sa UNICEF-om pokušati da donese sreću i radost deci.

"Ono što moja fondacija i ja želimo je da pomognemo i podignemo svest u Srbiji o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i da pokušamo da omogucćimo deci da imaju pristup sportskim aktivnostima i objektima, bolju ishranu i obrazovanje. Ovo je prvi ovakav dogadjaj u organizaciji fondacije i svi smo veoma uzbudjeni zbog toga", dodao je srpski teniser.

Specijalni gost Đokovića bio je Australijanac Nik Vujičić, koji je rođen sa tetra-amelija sindromom i nema sva četiri ekstremiteta.

Vujičić je održao dirljiv govor i još jednom objasnio da ljudi, bez obzira na sve teškoće, imaju snagu i mogu da pobede sve izazove i prepreke, ako su jedinstveni i ako veruju.

Đoković je najavio dolazak Vujičića u Srbiju, gde će 21. septembra održati humanitarnu manifestaciju u Beogradu, a dan kasnije u Novom Sadu.
Od osnivanja 2007. godine misija Đokovićeve fondacije je da umanji patnje mališana, posebno u Srbiji, nastalih zbog neuhranjenosti, manjka obrazovanja, bolesti ili gubitka porodice, time što će se obezbediti sva potrebna sredstva ili usluge, bilo zajednicama ili pojedincima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

4 h

U fokusu

Vidi sve