Nova vest
Tenis

Subota, 16.06.2012.

23:32

Birmingem: JJ u polufinalu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Birmingemu, pošto je savladala japansku teniserku Misaki Doi u dva seta 6:3, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Meč 22. i 115. teniserke bio je zakazan za petak, ali je zbog odlaganja počeo tek u subotu, međutim, ponovo je prekinut zbog kiše i nastavljen tek u nedelju.

Jankovićeva će u polufinalu igrati sa Đie Ženg, koja je savladala četvrtu nositeljku Robertu Vinči sa 2-1 u setovima.

U trenutku prekida Jelena je vodila sa 2:0 u gemovima u prvom setu, ali je 159cm visoka Japanka napravila brejk u trećem gemu.

Po nastavku meča, Misaki Doi je bila sigurna na svoj servis i stigla do izjednačenja 2:2. Međutim, srpska teniserka je po osvajanju svog servis gema stigla i do novog brejka, a zatim ga i osigurala dobivši sedmi gem bez izgubljenog poena.

U narednom gemu, u kome je servirala za opstanak u prvom setu, 21-godišnja Japanka uspela je da se odbrani i smanji prednost Jankovićeve na 5:3, ali to nije bilo dovoljno, pošto je srpska teniserka bez problema dobila svoj servis gem i slavila u prvom setu sa 6:3.

Na početku drugog seta Jankovićeva je odmah oduzela servis Japanki, a zatim bila sigurna na svoj servis gem i bez izgubljenog poena stigla do vođstva od 2:0. Tek u trećem gemu Misaki je uspela da prekine mini seriju srpske teniserke i osvoji prvi gem u drugom setu.

U nastavku Jelena Janković je bila sigurna na svoj servis i dobila četvrti gem, dok je u petom imala priliku za brejk, koju nije iskoristila, pa je 115. teniserka sveta smanjila rezultat na 3:2. Ni u naredna dva gema nije bilo brejka, Jankovićeva je opet bez problema stigla do svog servis gema, a u narednom, ponovo, nije iskoristila priliku da uveća vođstvo, pa je Misaki uspela da zadrži svoj servis.

Osmi gem je pripao drugom reketu Srbije, dok je u devetom japanska teniserka servirala za ostanak u meču.

U devetom gemu Jankovićeva je u nekoliko navrata imala priliku da završi meč, ali joj Misuki to ipak nije dozvolila i izborila se za 5:4.

U desetom gemu, u kome je Jankovićeva servirala za meč, Japanka kao da se razigrala. Tokom čitavog gema imala je prednost koju je srpska teniserka morala da stiže, ipak nije iskoristila sedam prilika za brejk, pa je srpska teniserka osvojila i drugi set i plasirala se u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve