Nova vest
Tenis

Sreda, 06.06.2012.

12:01

Novak: Čast mi je da nosim zastavu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je veoma uzbuđen zbog učešća na Olimijskim igrama u Londonu, posebno zbog toga što će nositi zastavu Srbije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Svi smo mi veoma uzbuđeni zbog Olimpijskih igara u Londonu, tog veličanstvenog sportskog događaja, i suvišno je pričati koliku mi čast predstavlja da nosim zastavu", izjavio je Đoković, koji je pre četiri godine u Pekingu osvojio bronzanu medalju za Srbiju.

Među stotinak srpskih reprezentativaca, koliko se očekuje da učestvuje na Olimpijadi u Londonu, Đoković je medju glavnim kandidatima za osvajanje zlatne medalje.

Đokovićev kolega Janko Tipsarević, koji se nalazi na osmom mestu ATP liste, očekuje medalju na OI u paru sa najboljim srpskim dubl igračem Nenadom Zimonjićem.

"Mislim da serviram i reterniram bolje nego ikada u karijeri. Sa igračem kao što je Zimonjić na mreži očekujem da osvojim neku od medalja. Ziki i ja bićemo zajedno za Srbiju, a mnogi igraći biće rastavljeni, jedino ta braća (Bob i Majk) Brajan", rekao je Tipsarević.

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović takođe je izjavila da joj je veoma važno takmičenje na Olimpijskim igrama, ali da za sada u prvi plan stavlja uspeh na Vimbldonu.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve