Nova vest
Tenis

Petak, 25.05.2012.

13:09

Krajinović na Rolan Garosu!

Mladi srpski teniser Filip Krajinović uspešno je prošao kvalifikacije i došao do mesta u glavnom žrebu drugog Gren slema sezone, Rolan Garosa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Krajinović je u poslednjem kolu kvalifikacija pobedio Nemca Danijela Brandsa sa 6:2, 6:3, i tako napravio veliko iznenađenje, pošto je njegov rival bio postavljen za petog nosioca.

Filip je odigrao odlično protiv Brandsa, kojem nije dozvolio nijednu brejk loptu, a sam je iskostio tri od šest. Srpski teniser je imao 20 poena više i u svim segmentima je bio bolji, a zanimljiv je podatak da nije osvojio samo jedan poen kada mu je ’prošao’ prvi servis.

Krajinović je tako prvi put u karijeri uspeo da se plasira na neki Gren slem, a do sada mu je najbolji rezultat bilo drugo kolo kvalifikacija. On je tako postao četvrti srpski predstavnik u muškom singlu, uz Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog.

Žreb na takmičenje na drugom Gren slemu sezone je već obavljen, ali će Krajinović naknadno saznati ko će mu biti protivnik na startu u Parizu.

Takmičenje na Rolan Garosu počinje u nedelju i traje do 10. juna, a moći ćete da ga pratite direktno na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

19 h

U fokusu

Vidi sve