Nova vest
Tenis

Petak, 25.05.2012.

12:08

RG: Novak na startu sa Staraćeom

Prvi reket sveta Novak Đoković igraće protiv Italijana Potita Staraćea u prvom kolu Rolan Garosa, odlučeno je žrebom u Parizu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković se nalazi u istoj polovini žreba kao Švajcarac Rodžer Federer, koji prvo igra protiv Tobijasa Kamkea iz Nemačke, dok su Rafael Nadal i Endi Mari sa suprotne strane.

Janka Tipsarevića na startu takmičenja na drugom Gren slemu sezone, koji ćete moći da gledate na televiziji B92, očekuje duel sa Amerikancem Semom Kverijem, dok će Viktoru Troickom protivnik biti Tomaš Beluči iz Brazila.

U glavnom žrebu se Đokoviću, Tipsareviću i Troickom pridružio i Filip Krajinović, koji će naknadno saznati ime protivnika u prvom kolu.

Najbolji svetski teniser pokušaće da u Parizu osvoji četvrti Gren slem trofej uzastopno. Đokovića u drugom kolu očekuje duel sa boljim iz susreta između Slovenca Blaža Kavčiča i Lejtona Hjuita iz Australije. Protivnik u trećoj rundi mogao da mu bude Austrijanac Jirgen Melcer, koji još uvek ne zna sa kim će igrati ni u prvom, ni u drugom kolu, pošto će igrati sa kvalifikantima.

Do susreta sa Federerom u polufinalu, prvi reket sveta bi projektovanim žrebom mogao da se sastane sa Rusom Nikolajem Davidenkom, Fernandom Verdaskom iz Španije, francuskim teniserom Žilom Simonom, Stanislasom Vavrinkom iz Švajcarske, ali i Troickim.

Troicki će, ukoliko pobedi Belučija, u drugom kolu igrati protiv pobednika susreta između Italijana Fabija Fonjinija i Adrijana Manarina iz Francuske, dok bi već u trećoj rundi mogao da se sastane sa domaćim teniserom Žo-Vilfredom Congom.

Tipsarević je u drugoj polovini žreba od Đokovića i Troickog, a posle duela sa Kverijem, čeka ga susret ili sa Žeremijem Šardijem ili Jen-Hsun Luom iz Tajvana. U trećem kolu potencijalni protivnik mu je domaći teniser Žilijen Beneto, dok bi u daljem toku turnira mogao da se sastane sa Špancem Nikolasom Almagrom, Filipom Kolšrajberom iz Nemačke, a u četvrtfinalu i sa drugim reketom sveta Rafaelom Nadalom.

Nadal odbranu titule u Parizu započinje protiv Italijana Simonea Bolelija, dok ga potom očekuje susret sa boljim iz duela Denisa Istomina iz Uzbekistana i Rusa Igora Kunjicina. Španac nema težak put do polufinala i susreta sa Marijem, za koga se spekuliše da bi čak mogao da se povuče zbog povrede leđa. Ako ipak bude igrao na Rolan Garosu, Britanca u prvom kolu očekuje Ito Tacuma iz Japana, dok bi potom mogao da se sastane sa Fincem Jarkom Nieminenom ili Igorom Andrejevim iz Rusije.

Federera, koji je u istoj polovini žreba kao Đoković, posle Kamkea u drugom kolu najverovatnije učekuje susret sa Argentincem Davidom Nalbandijanom, koji prvo igra protiv Danijela Ungura iz Rumunije. U trećem kolu Švajcarac bi mogao da se susretne sa Endijem Rodikom iz Sjedinjenih Država, a projektovanim žrebom potom ga čekaju Čeh Radek Štepanek i Felisijano Lopes iz Španije, a pre mogućeg susreta sa Đokovićem i Huan Martin del Potro iz Argentine ili Čeh Tomaš Berdih.

Rolan Garos počinje u nedelju, a traje do 10. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve