Nova vest
Tenis

Subota, 05.05.2012.

16:33

SO: Sepi i Per za trofej u Beogradu

Francuski teniser Benu Per plasirao se u finale ATP turnira Srbija Open u Beogradu, pošto je u polufinalu savladao Španca Pabla Anduhara sa 6:3, 1:6, 6:3.

Izvor:

Autor:

Default images

Njegov rival u finalu biće Italijan Andreas Sepi, koji je u večernjem meču dobio Davida Nalbandijana sa 2:6, 6:2, 7:5.

Sepi i Paire do sada se nisu sastajali, a Francuz će u nedelju imati priliku da osvoji svoju prvu titulu u karijeri na turniru na kojem je izbacio tri nosioca - Fonjinija, Nieminena i sada Anduhara.

Per je visok 196cm, ima 22 godine, a na Grend slem turnirima samo je dva puta prošao prvo kolo. Na početku ove godine bio je 84. teniser na planeti, što mu je najbolji plasman u karijeri, koji će sasvim sigurno nadmašiti na novoj ATP listi sledećeg ponedeljka.

Sepi je u karijeri već zaradio 3.5 miliona dolara, osvojio je jednu titulu (Hertogenboš prošle godine, kada je dobio Tipsarevića u finalu), a pre četiri godine bio je 27. na svetu.

Italijan će biti favorit u duelu sa Perom, ali Francuz je ove nedelje više puta dokazao da to ništa ne znači i sigurno će biti izuzetno motivisan da osvoji prvi trofej u karijeri.

Turnir Srbija Open igra se za nagradni fond od 418.700 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve