Nova vest
Tenis

Petak, 04.05.2012.

21:04

Novak na Rodžera u polufinalu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u drugom kolu Mastersa u Madridu protiv boljeg iz duela dva kvalifikanta odlučeno je žrebom u prestonici Španije.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

U projektovanom polufinalu Đoković bi trebalo da igra protiv Rodžera Federera, a u istoj polovini nalaze se i Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Tipsarević je postavljen za sedmog favorita, u prvom kolu je slobodan, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Alberta Ramosa i kvalifikanta.

Ukoliko Tipsarević zabeleži dve pobede u Madridu, u četvrtfinalu bi lako mogao da se sastane sa Novakom Đokovićem. U njihovoj četvrtini žreba su Vavrinka, Rohus, Melcer, Lopes, Simon, Fonjini, Bagdatis i Garsija-Lopes...

Protivnik Troickog u prvom kolu biće mladi Amerikanac Donald Jang. Viktor bi ukoliko preskoči prvu prepreku u drugom kolu igrao sa boljim iz duela Beluči – Gaske, a u trećem bi ga verovatno čekao Rodžer Federer. Švajcarac je u prvom kolu slobodan, ali ga već u drugom čeka težak meč sa boljim iz duela Nalbandijan – Raonić. Eventualni protivnik Federera u četvrtfinalu mogao bi da bude David Ferer.

Na drugoj strani, Rafael Nadal će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Ivo Karlović – Nikolaj Davidenko. Maljorčanin bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv šestog favorita Tomaša Berdiha, a u njegovoj polovini žreba su i Izner, Conga, Del Potro, Čilić...

Turnir u Madridu igra se od petog do 13. maja, prvi put u istoriji tenisa igraće se na plavoj šljaci, a titulu brani prvi teniser sveta Novak Đoković koji je prošle godine u finalu prvi put u karijeri na šljaci savladao Rafaela Nadala.

Sve najzanimljivije mečeve iz Madrida direktno će prenositi televizija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve