Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.05.2012.

19:52

Plava šljaka, dobar potez ili ne?

Direktor turnira u Madridu Đerard Cobanijan stao je u odbranu odluke da se turnir igra na plavoj šljaci, što je prethodnih dana glavna tema u svetu tenisa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Znate li dva turnira sa istom šljakom? Na svetu možda ima dva turnira na šljaci na kojima je osećaj pri igri identičan. Nadal je doneo revoluciju u tenis i mi smo kao on, mi smo mladi i inovativani turnir. Dakle, Rafael bi mogao da bude naša ikona“, rekao je Cobanijan, a upravo je Nadal bio jedan od najglasnijih kritičara plave šljake.

Organizatori turnira nadaju se da igrači neće doneti prerane zaključke i iznose argumente u prilog tezi da plava šljaka nije ništa strašno.

„Nadamo se da će svaki igrač isprobati podlogu, reći istinu i da će sa dobrom namerom reći kakav je bio osećaj. Da li turniri u dvoranama neprestano menjaju boju podloge? Pa u čemu je problem? Govorimo o tome da ćemo sada preći na drugu boju, a ne da ćemo to raditi svake godine. Da li je to šljaka? Jeste. Da li je boja drugačija? Jeste. Da li se loptica bolje vidi? Da. Da li je taj doživljaj bolji za sve? Da, tako da ne vidim koji bi bili argumenti protiv?“, dodao je Cobanijan.

Novak Đoković rekao je da će mu biti potrebno nekoliko dana treniranja kako bi imao jasan stav, Rodžer Federer ranije je rekao da podržava Rafaela Nadala, koji je bio najglasniji u kritikama, dok Ana Ivanović jedva čeka da zaigra na plavoj šljaci.

Evo i dela prošlogodišnjeg treninga Aleksandra Dolgopolova na plavoj šljaci:



Kakav je Vaš stav – da li je odluka da se turnir u Madridu (6-13. maja) igra na plavoj šljaci pravi potez?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve