Nova vest
Tenis

Petak, 06.04.2012.

22:53

Srednji prst Štepaneka za Janka

Češki teniser Radek Štepanek na nesportski način se poneo posle poraza od Janka Tipsarevića u duelu četvrtfinala Dejvis kupa koji se igra u Pragu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Štepanek je po završetku meča koji je trajao više od pet sati, dok se rukovao sa Jankom, srpskom teniseru pokazao mu je srednji prst.

Tipsarevića je ta reakcija izuzetno naljutila pa je pokušao da dobije objašnjenje od iskusnog Čeha, ali je naš stručni štab sprečio veći incident.

Pružio sam mu ruku, a on mi je dao srednji prst, zar se tako čestita?“, rekao je Tipsarević odmah posle meča, „U karijeri mi se nikada ništa slično nije desilo, potpuno sam zaprepašćen takvim ponašanjem“.

Tipsarević je imao šansu da završi meč već posle četiri seta, ali je svojim greškama dozvolio Čehu da se vrati i izjednači.

Ne želim da zvučim arogantno, ali mislim da sam mogao da završim meč dosta ranije. U svakom setu sam imao po brejk prednosti, duboko u setovima, svaki put sam servirao i vodio, ali je on stalno pravio dramu. Da li je aut, da li je nec, svađao se sa sudijom. Sudija je oštetio i nas i njih nekoliko puta, ali on bez te drame nije mogao da funkcioniše. To me je malo omelo, ali se sve dobro završilo“, istakao je Janko, „Ovo je bio jedan od mojih najlošijih mečeva za reprezentaciju, ali zahvaljujući podršci, prvo selektora, a onda i klupe, uzeli smo poen i izjednačili na 1:1“.

Janko je do trijumfa došao sa Tipsarević je do veoma vredne pobede došao sa 5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7, i tako doneo našem timu izjednačenje posle poraza Viktora Troickog od Tomaša Berdiha sa 6:2, 6:1, 6:2.

Četvrtfinalni duel Češke i Srbije nastavlja se u subotu u 15 časova dubl susretom, a završava se u nedelju, kada su na programu preostali singl mečevi.

Kako je Tipsarević reagovao nakon nesportskog poteza Štepaneka pogledajte ovde: http://www.youtube.com/watch?v=IX6LUlzA74Q

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve