Nova vest
Tenis

Sreda, 22.02.2012.

19:24

Tipsarević u četvrtfinalu Marseja

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale ATP turnira serije 250 u francuskom gradu Marseju.

Izvor: JT, AK

Autor: JT, AK

Default images

Tipsarević je u drugom kolu "Open 13" turnira lako savladao Belgijanca Davida Gofina sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2, posle sat i po igre.

Srpski teniser će u narednoj rundi će igrati protiv Hrvata Ivana Ljubičića koji je eliminisao Karola Beka iz Slovačke sa 6:4, 7:6.

Od početka susreta viđena je neizvesna igra, sa velikim brojem brejk lopti, od kojih nijedna nije iskorišćena. Belgijanac je imao više prilika da ugrozi Tipsarevića do šestog gema, čak šest, ali se srpski teniser svaki put odbranio.

Ipak, sve se promenilo u sedmom gemu, kada je Tipsarević došao do brejka za vođstvo od 4:3. Janko je odmah iskoristio svoj gem servis, te sačuvao i sledeći i dobio prvi set sa 6:4.

Već na startu drugog seta Tipsarević je napravio novi brejk za 2:1 što je bio prelomni momenat meča pošto je srpski teniser u nastavku napravio još jedan brejk i dobio drugi set sa 6:2, za konačnih 2:0.

Prošle godine titulu je osvojio Robin Soderling koga nema ove godine na Azurnoj obali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve