Nova vest
Tenis

Utorak, 21.02.2012.

17:10

Ana preko Skjavone do drugog kola

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u Dubaiju, pobedom nad Italijankom Frančeskom Skjavone.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Ivanovićeva je do četvrtog trijumfa nad Skjavone u isto toliko njihovih međusobnih duela došla sa 6:1, 7:5, posle jednog sata i 42 minuta.

Našu teniserku u narednom kolu bi trebalo da očekuje duel sa ruskom teniserom Marijom Kirilenko, koja je eliminisala Moniku Nikulesku iz Rumunije, ali se povukla sa turnira u konkurenciji dublova zbog povrede vrata.

Naša teniserka je odlično otvorila meč i i brzo povela sa 3:0, iskoristivši četvrtu brejk loptu u drugom gemu prvog seta. Odmah zatim je uzela još jedan servis protivnici i posle svog servisa došla do ogromnih 5:0, posle samo 18 minuta igre.

Ivanovićeva je imala nekoliko set lopti u šestom gemu, ali se Skajvone vratila i uspela da osvoji svoj prvi gem na meču. Ipak, više nije mogla što se tiče prvog seta, pošto ga je srpska teniserka sigurno u narednom osvojila sa 6:1.

Italijanka je mnogo sigurnije zaigrala u drugom setu, pa je odmah bila sigurna na svom servisu, a obe su tako nastavile do petog gema. Taj gem trajao je oko 15 minuta, a posle velike borbe Ivanovićeva je, ipak, došla do brejka, ali je Skjavone odmah uzvratila. Isti slučaj je bio i u devetom i desetom gemu, ali je od tada srpska teniserka zaigrala mnogo agresivnije i lako oduzela servis Italijanki, a u narednom gemu kompletirala trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve