Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.02.2012.

09:29

FK: I Italija i Češka u polufinalu

Ženske teniske repezentacije Srbije, Rusije, Češke i Italije plasirale su se u polufinale Svetske grupe FED kupa za 2012. godinu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srbija je slavila protiv Belgije sa 3:2, a istim rezultatom završeni su i dueli Italije i Ukrajine, i Rusije i Španije, dok je su Čehinje, koje inače brane titulu u elitnom takmičenju, bile bolje od Nemica sa 4:1.

Našem timu pobedu su donele Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić u dublu, pošto je posle singl mečeva rezultat bio 2:2.

U duelu Rusije i Španije, posle prvog ’zbornaja’ je vodila sa 2:0, ali je Karla Suares Navaro trijumfom nad Nađom Petrovom sa 6:0, 6:3, dala nadu ’crvenoj furiji’ za prekret. Ipak, sve je rešeno u duelu Svetlane Kuznjecove i Silvije Soler Espinose, koji je Ruskinja dobila sa 6:2, 4:6, 6:3, pa su na kraju pobednice predale dubl posle prvog seta.

Kao i u duelu Srbije i Belgije, Italijanke su do plasmana u polufinale došle zahvaljujući trijumfu u dublu protiv Ukrajine, u kojem su Flavija Peneta i Roberta Vinči slavile protiv para Curenko/Savčuk sa 7:5, 0:6, 6:1.

Najubedljiviji trijumf u prvom kolu ostvarile su Čehinje, sa 4:1, a plasman u polufinale obezbedile su već u prvom meču drugog dana, u kojem je Petra Kvitova pobedila Sabine Lisicki sa 6:7 (2:7), 6:4, 6:1, pa su ostali mečevi igrani za prestiž.

U polufinalu će se sastati Italija i Češka, odnosno Srbija i Rusija, a ti dueli na programu su 21. i 22. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve