Nova vest
Tenis

Sreda, 11.01.2012.

19:03

ATP: "Otkriven" Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, bio je tema emisije „Uncovered“ u režiji ATP-ja, a Novak je rekao da su rezultati posledica vrednog rada.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Važno je imati veliko samopouzdanje pred najveće turnire i mečeve sa najboljim igračima. Iskoristio sam iskustvo iz prethodnih nekoliko godina i ono mi je pomoglo da ostvarim vrhunske rezultate. Bila je to neverovatna godina, nisam ni očekivao, ali to je plod veoma vrednog rada“.

"Zaista sam se osećao dobro sa svim udarcima ove godine (2011), najviše sa osnovne linije, forhend i bekhend“, dodao je Novak.

Đokovićeve uspehe analizirao je i novinar Sandej tajmsa Bari Flatman

"Da li smo predvideli sve ovo? Ne baš do ovog nivoa. Mislim da niko nije mogao da zamisli da će Novak tako dominirati. Osim Nadalove pobede na Rolan Garosu, ostalo je bio Novakov šou, bilo je senzacionalno. Njegova odlučnost i snaga uma bili su tako dobri“.

Flatman kaže da je glavni razlog Novakovih podviga to što je mentalno očvrsnuo i dodaje:

"Mislim da sada ulazi u mečeve sa saznanjem da rival mora da igra vanserijski kako bi ga pobedio, ali svestan je da ni nivo njegove igre ne sme da padne, ne može to sebi da priušti“.

„Može da postigne još u karijeri, da osvoji još nekoliko Grend slem titula. Prepoznao je da je servis najvažnija stvar i počeo je više da radi na tome“, kaže Đokovićev trener Marjan Vajda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve