Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.12.2011.

17:22

Nadal doneo 5. "salataru" Španiji

Teniska reprezentacija Španije pobedila je u Sevilji selekciju Argentine sa 3-1 i osvojila petu titulu u Dejvis kupu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Slavlje Špancima pred skoro 30.000 gledalaca u Sevilji doneo je Rafael Nadal koji je u četvrtom meču sa 3:1 pobedio Huana Martina del Potra.

Drugi reket sveta je do svog četvrtog Dejvis kupa stiga posle četiri sata borbe i 1:6, 6:4, 6:1, 7:6(0) po setovima.

Del Potro je imao šansu da se vrati u meč pošto je pri vođstvu Nadala sa 2:1 u setovima servirao za izjednačenje na 5:3. Međutim, Španac je napravio brejk, izjednačio, a onda dominirao u tajbrejku za veliko slavlje domaćina.

Duel između Nadala i Del Potra bio je epski u svakom pogledu, a veoma lako je mogao da bude još dramatičniji.

Del Potro je počeo meč fantastično, iako je u prvom gemu Nadal napravio brejk. Argentinac je pogađao iz prakitčno svih pozicija vinere, dobio je sedam vezanih gemova i poveo sa 6:1 i 1:0. Meč je možda i odlučen početkom drugog seta, pošto je Nadal uspeo da zaustavi strahovitu seriju protivnika, vrati brejk i izjednači na 1:1.

U nastavku drugog seta Nadal je igrao sve bolje, a odlučujući brejk napravio je u pravom trenutku, u desetom gemu za 6:4 i 1:1 u setovima.

Treći set bio je veoma sličan prvom s tim da su uloge zamenjene. Nadal je iskoristio psihološku prednost i veliku podršku publike i lako je poveo sa 2:1 u setovima (6:1).

Kada je Španac poveo sa 2:0 u četvrtom setu delovalo je da će meč veoma brzo biti gotov, ali tako nije mislio Del Potro. Argentinac je uspeio da se vrati, ponovo je počeo da rešeta sa svih strana i došao je u priliku da servira za set u devetom gemu (5:3).

Nadal je uspeo da se vrati, dobije tri vezana gema i dođe u priliku da servira za titulu, ali usledio je novi obrt i ušlo se u taj-brejk. Veoma važan bio je prvi poen 13. gema, Del Potrov bekhend je za malo završio u autu, a u nastavku je Nadal odigrao sjajno, dobio je sve poene u ’dodatnom gemu’ i tako u velikom stilu okončao ne baš sjajnu 2011. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve