Nova vest
Tenis

Utorak, 29.11.2011.

18:07

GQ: Novak Đoković as godine

Američki GQ, jedan od najpoznatijih časopisa na svetu, dodelio je Novaku Đokoviću titulu asa godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je imao neverovatnu sezonu iza sebe, u kojoj je osvojio tri Gren slema, uključujući i Vimbldon, a postao je i prvi reket sveta.

Uz to, samo jedan trijumf delio ga je da izjednači najbolji start sezone, čiji vlasnik i dalje Džon Mekinro, a sve to je bilo dovoljno da dobije tu titulu magazina GQ.

Tenis nije očekivao ovo pre godinu dana. Tenis nije video potrebu za tim. Tenis je već imao napisan scenario, koji je sasvim zadovoljavajući, ako volite tenis. Tu, u blizini, bio je Rodžer Federer, najuspešniji igrač ikada, koji je ušao u tridesete i krenuo sa padom. Preko puta mreže bio je Rafael Nadal, možda čak superiorniji igrač od Federera. Njih dvojica su igrali jedan protiv drugog sa toliko gracioznosti i hrabrosti. Njihovo rivalstvo je bilo predivno i dirljivo, navijači su birali strane i govorili sebi da gledaju najbolji tenis u istoriji“, glasio je početak teksta u magazinu GQ.

Autor se onda usresredio samo na Đokovića i ono kakav je igrač bio do pre godinu dana, da bi izneo svoje zapažanje o novoj sezoni koja je protekla u potpunosti u znaku srpskog tenisera.

Pre godinu dana Novak je imao 23 godine i bio je na trećem mestu ATP liste, pošto je doveo tim Srbije do titule u Dejvis kupu i sezonu završio nizom od dve pobede. Onda se promenila godina, a promenio se i sport. Đoković je pobedio Nadala na travi, na šljaci, na tvrdoj podlozi, u Kaliforniji, Majamiju, Madridu, Rimu, Londonu i Njujorku. Pobedio je Federera u Australiji, Dubaiju, Kaliforniji, na tri turnira zaredom, izgubio od njega u epskom susretu na Rolan Garosu, a onda ga pobedio ponovo na US Openu. Rodžer i Rafa izgledali su odlično, kao i uvek. Ali, Đoković je prešao u neki drugi svet i nije više bilo važno koliko su ostali bili dobri“, piše GQ.

Đoković je sezonu završio prošle nedelje, a ovih dana se o njemu priča i jer se ponovo susreo sa svojim prvim trenerom Jelenom Genčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve