Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.10.2011.

12:59

Janko bez titule u Sankt Peterburgu

Srpski teniser Tipsarević nije uspeo da osvoji treću titulu za manje od dva meseca pošto je u finalu u Sankt Peterburgu izgubio od Hrvata Marina Čilića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čilić je do titule, a ujedno šeste pobede u sedam međusobnih okršaja sa Tipsarevićem, došao sa 6:3, 3:6, 6:2, posle dva sata i 18 minuta.

Uprkos porazu, Tipsarević i dalje ima šansu da se plasira na završni Masters sezone u Londonu.

Na samom startu meča i Čilić i Tipsarević su bili sigurni pri svojim servisima i nije bilo ni prilika za brejk. Tako se nastavilo sve do petog gema kada je srpski teniser uspevao da ugrozi Čilića, ali ne i da mu oduzme servis. Janko je na kraju tog gema ušao u mali sukob sa sudijom, pošto mu nije dozvolio da traži čelendž, a njegov mali pad koncentracije hrvatski teniser je odmah iskoristio i napravio brejk za 4:2. Do kraja seta nije bilo ni prilika za brejk pa ga je Čilić osvojio sa 6:3.

Tipsarević je zaigrao agresivnije u drugom setu i posle sigurnog servis gema, u kojem je imao dva asa, u narednom gemu je iskoristio prvu brejk šansu i poveo sa 2:0. Srpski teniser potom nije dozvolio iznenađenje pre nego što je Čilić osvojio svom prvi gem u drugom setu za 3:1. Najdominantniji gem za Tipsarevića bio je peti, u kojem nijednog trenutka Hrvatu nije dozvolio da ga ugrozi, da bi odmah došao do dve nove brejk prilike, ali je Čilić uspeo da se odbrani. Tipsarević je nastavio sa odličnom igrom pa je u devetom gemu servirao za set i došao do izjednačenja.

Čilić je bolje ušao u treći set i odmah je poveo sa 1:0 pre nego što je Tipsarević zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u stopalu. Posle pauze hrvatski teniser je sve to uspeo da iskoristi i dođe do prilike za brejk, ali se srpski teniser odbranio i izjednačio na 1:1. Naredna dva gema obojica su odigrali mnogo sigurnije i nije bilo šanse da jedan drugome oduzmu servis sve do šestog gema. Tada je Čilić iskoristio greške Tipsarevića i došao do prednosti od 4:2, a potom došao na korak od titule u Sankt Peterburgu. Hrvatski teniser vrlo brzo je došao do dve meč lopte, ali je Janko uspeo da se odbrani, ali kod treće nije imao rešenje pa je Čilić trijumfovao posle velike borbe i dva sata i 17 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve