Nova vest
Tenis

Utorak, 27.09.2011.

14:46

Dokić: "Srbija ostaje u srcu"

Jelena Dokić je izjavila da su joj poriodica i pomirenje sa ocem Damirom najvažniji izvori snage za nastavak karijere i povratak među deset igračica sveta.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

"Najvažnije mi je od svega da sam se pomirila sa ocem. Ovo je novi početak u mom životu", rekla je Dokićeva na konferenciji za novinare na terenima TK Partizan.

Jelena Dokić je istakla da trenira sa ocem, a da joj podršku pružaju dečko Tin Bikić i brat Sava. "Treniram sa tatom, a Tin i brat su mi velika podrška", napomenula je Dokićeva.

Ona je istakla da joj je porodica na prvom mestu prioriteta.

"Na prvom mestru u životu je porodica, na drugom je zdravlje, a tek na trećem se nalazi tenis", rekla je Jelena Dokić.

Nekadašnja prva teniserka Srbije i Crne Gore naglasila je da oseća da ima potencijala za povratak u sam svetski vrh.

"Bila sam četvrta na svetu kada sam imala 18 godina. U međuvremenu sam napravila pauzu, ali sada osećam da imam svežinu, snagu i pre svega, želju da zaigram kao nekada", rekla je Dokićeva.

Dvadesetosmogodišnja teniserka je poručila da joj je najveći cilj da u nastavku karijere odigra jedno finale gren slem turnira.

"Cilj mi je da uđem među deset, ali i da odigram barem jedno finale gren slem turnira", rekla je polufinalistkinja Vimblona iz 2000. godine.

Dokić je naglasila da joj je u planu učešće na turniru u Lincu kroz 12 dana, a da joj je naredni veći cilj da uspešno zaigra na Australijen Openu u januaru iduće godine.

"Predstoje mi tri meseca treninga i kondicionih priprema kako bih spremno dočekala Otvoreno prvenstvo Australije", rekla je Dokićeva.

Ona je istakla da duguje veliku zahvalnost australijskom teniskom savezu, koji joj je pomogao "onda kada joj je bilo najpotrebnije".

"Igraću i dalje za Australiju", rekla je Dokićeva i dodala da joj Srbija, "naravno, ostaje u srcu".

Ona je sa divljenjem govorila o uspesima srpskog muškog tenisa.

"Novak Đoković je ostvario fenomenalan uspeh, a odlični su i Viktor i Janko. Naravno, ne treba zaboravitii da su oni osvajači Dejvis kupa. Za razliku od njih, teniserke su u poslednje vreme u nešto slabijoj formi", rekla je Dokićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve