Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.09.2011.

23:55

Enkvist:"Možemo da pobedimo Srbiju"

Sedmostruki šampion Dejvis kupa reprezentacija Švedske planira da u februaru dođe u Srbiju sa pobedničkim ambicijama.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Šveđanima ne smeta što će već u prvom kolu igrati sa Srbima, koji su letos bili bolji u četvrtfinalu (4:1). Selektor Tomas Enkvist uveren je da će u februaru biti potpuno druga priča.

"U Halmštadu nisam mogao da računam na Robina Soderlinga. Ipak, iako smo bili oslabljeni, ostavili smo dobar utisak. Pokazali smo da imamo kvalitetan dubl, koji može da se nosi sa najboljim igračima planete", ističe Enkvist.

Poraz Zimonjića i Đokovića od Aspelina i Lindšteda nije mnogo uticao na rezultat. Tipsarević i Troicki dobili su četiri singla.

"Mislim da smo imali šansu i u tim mečevima, iako naši igrači imaju neuporedivo lošiji plasman na ATP listi. Ali, ti dueli su nam poslužili da dobro upoznamo srpske tenisere. Izvukli smo pouke i verujem da će biti mnogo bolje u sledećim duelima" , rekao je selektor Skandinavaca.

Neigranje prvog reketa mnogo je veći nedostatak za Šveđane, nego za naš tim.

"Jasno je da nam sa Soderlingom rastu šanse za prolaz. Robin je uvek bio odan nacionalnoj selekciji i voli da nastupa u Dejvis kupu. Nažalost, ove sezone je imao velikih problema sa povredama. Ipak, nadam se da će one uskoro postati prošlost i da će se vratiti u formu već na sledećim turnirima", zaključio je Tomas Enkvist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve