Nova vest
Tenis

Petak, 22.07.2011.

08:24

Novi izbori u TSS?

Ustavni sud Srbije proglasio je neustavnim jedan član statuta TS Srbije na izbornoj skupštini 25. januara.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Tri kluba, TC Novak, Partizan i Beograd, podneli su prijavu Ustavnom sudu koji je na redovnoj sednici 7. jula, utvrdio sledeće: "Odredba člana 37. Statuta TSS od 25. januara 2011. nije u saglasnosti sa Ustavom.

Predviđeno je da ovaj Statut stupa na snagu danom usvajanja na sednici Skupštine Saveza, osim člana 13. st. 1. i 3. i člana 15. stav 2, koji će stupiti na snagu u roku od osam dana od usvajanja na sednici Skupštine".

"Sud je utvrdio da osporena odredba člana 37. Statuta TSS od 25. januara 2011, nije u saglasnosti sa odredbom člana 196. stav 1. Ustava, kojom je utvrđeno da se zakoni i svi drugi opšti akti objavljuju pre stupanja na snagu, jer predviđa da statut, kao opšti akt sportskog udruženja stupa na snagu danom usvajanja.“

Iz Unije teniskih profesionalaca Srbije, čiji su članovi pomenuti klubovi, ovako komentarišu odluku Ustavnog suda:

"Uzimajući u obzir da odredba 'Statut stupa na snagu odmah' nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije i da je Upravni odbor, za čijeg je predsednika imenovan Toplica Spasojević, a za članove, između ostalih, Slobodan Vučićević, Dušan Bajatović, Srđan Muškatirović, biran na osnovu nevažećeg Statuta, takva odluka, kao i sama sednica, proglašeni su neustavnom od strane Ustavnog suda, celokupno trenutno rukovodstvo je nelegitimno i vrši svoje obaveze neustavno te da u najkraćem roku treba objaviti izbore za novo rukovdstvo. TSS nema pravo na žalbu i moraće da raspiše nove izbore".

Za sada nikakav odgovor nije stigao iz TSS, a zurnal.rs piše da će najverovatnije biti organizovana nova Skupština, ali to ne znači da će ishod biti drugačiji, jer sami rezultati glasanja nisu direktno osporeni odlukom Ustavnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve