Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.07.2011.

15:07

Beker: "Đoković 'poseduje' Nadala"

Nekadašnje teniske zvezde Boris Beker i Tim Henman analizirali su za BBC igru Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Beker je jedan od retkih koji je predviđao pobedu Srbina i pred finale, ali je pored toga bio pozitivno iznenađen igrom.

Nemac, koji je tri puta osvajao Vimbldon, rekao je da Đoković trenutno ’poseduje’ Nadala.

Boris Beker, trostruki osvajač Vimbldona:

„Ovo je bajka za Srbiju. Ovo me podseća na trenutak kada se Nadal pojavio i odjednom počeo da dominira nad Rodžerom Federerom. Sada Nadalom dominira Novak Đoković, on ga ’poseduje’. Ovo je ’smena straže’ u finalima Gren slem turnira. Rafa je danas imao više neiznuđenih grešaka nego u bilo kojem drugom meču da sam ga ja gledao. To je zato što ga je Đoković gurao do granica do kojih ga niko renije nije gurao. Sigurno je da je imao plan igre da mu servira na Bekhend. Kada bi počeli ’reliji’, Đoković je preuzimao kontrolu sa osnovne linije.

Nadal je morao da se koncentriše kako bi ubacivao prve servise, jer je Novak dominirao u relijima. Zbog toga je bio nesiguran i zbog toga je imao toliko neiznuđenih grešaka. Šta god da je Nadal pokušao, Novak je imao odgovor. Imao je pad u trećem setu, verovatno je već počeo da priprema pobednički govor kako će se zahvaliti svojim zemljacima i predsedniku. Igrao je agresivno, želeo je da pobedi i nije čekao na greške protivnika.“

Tim Henman, četvorostruki polufinalista Vimbldona:

"Prva dva seta su bila teniska klinika. Đoković je igrao tenis na neverovatnom nivou. Zaslužuje ovo, on je svetski broj jedan i za sada ima neverovatnu godinu koja će se po mom mišljenju nastaviti.

Činjenica da je Novak pobedio Rafu pred ovaj duel u četiri uzastopna finala je bila veoma značajna. Iako je prethodno izgubio pet puta na Gren slemovima od Nadala, uvek sam mislio da će ga u jednom trenutku pobediti. Danas se to dogodilo.

Ovo sigurno zabrinjava Nadala. On i Federer su toliko dugo dominirali, ali sada je Đoković na prvom mestu, a uz to ima i dva Gren slema. Mislim da je u ovom trenutku definitivno najbolji igrač sveta.

Novakove atletske mogućnosti su njegovo najimpresivnije oružje. Nadal u principu na upravo taj način dominira sa osnovne linije, ali u prva dva seta svaki dugačak poen je pripao Đokoviću i to je za njega neverovatan uspeh.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve