Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.07.2011.

11:24

„Novak, novi kralj svetskog tenisa“

Svetski mediji u ponedeljak posvećuju mnogo pažnje Novaku Đokoviću, novom šampionu Vimbldona i prvom reketu sveta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Novi kralj teniskog terena“, naslov je izveštaja „Vol strit žurnala“ sa finala turnira u Vimbldonu.

U tekstu se podseća da je predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović, u decembru, u vreme finala Dejvis kupa protiv Francuske, predvideo da će Đoković biti prvi igrač sveta, i da će 2011. biti njegova godina.

Ne mogu da opišem šta sada osećam. Uspeo sam da postignem životni cilj i da ostvarim ostvarim svoj san, i sve to u tri dana“, prenosi „Vol strit žurnal“ izjavu novog pobednika Vimbldona.

Svi američki mediji prenose scenu kada je Đokovic otkinuo travku sa terena i stavio je u usta.

Osećao sam se kao životinja. Želeo sam da osetim kakav ima ukus. Ukusna je“, našalio se Đoković.

Asošijeted pres takođe, ističe taj čin Đokovića i navodi njegovo objašnjenje.

Došlo je spontano, nisam planirao da to uradim. Nisam znao šta da radim od uzbuđenja i radosti“, rekao je Đoković.

U izveštaju se konstatuje da je Đoković dominirao na terenu i ističe da je on „do ove čudesne, gotovo savršene godine, bio dobar, a sada je izvrstan“.

Kao faktore koji su mu pomogli da zablista u poslednje vreme, AP navodi: više zrelosti i samopouzdanje stečeno u finalu Dejvis kupa, kao i režim ishrane bez glutena, o kojem ne želi da govori.

Godinama su tenisom vladali Rafael Nadal i Rodžer Federer koji su se smenjivali na prvom mestu od februara 2004, zbog čega „Njujork tajms“ konstatuje da je finalni meč u Vimbldonu bio završnica jedne ere. Dnevnik prenosi Đokovićeva prisećanja da se kao mali uvežbavao za ceremoniju na Vimbldonu, sa malim trofejem u ruci kako govori:

Zdravo, ja sam Novak Đoković. Ja sam pobednik Vimbldona“.

Njegova majka Dijana kaže da je osvajanje trofeja na Vimbldonu, „ono zbog čega je počeo da igra tenis“.

Đoković protiv Nadala raspolaže takvom mentalniom superiornošću, kakvom su nekadašnji ’plavi’ jugoslovenski košarkaši dominirali nad španskim“, ističe se u tekstu madridskog „Asa“.

Posle četiri uzastopna poraza, Nadal je već bio psihološki u senci Đokovića koji mu je trijumfom u Vimbldonu i potpuno raspršio magiju“, ističe španski list u tekstu pod naslovom „Doković ima protivotrov za magiju Nadala“.

Đoković je sada Nadalu, kao što je Nadal Federeru“, zaključuje autor teksta i dodaje da je srpski teniser potpuno pročitao igru dosadašnjeg kralja, „Đoković je izvanrednom anticipacijom i sjajnim fizičkim mogućnostima neutralisao Nadala, ostavivši ga bez igračkih aduta“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve