Nova vest
Tenis

Subota, 25.06.2011.

15:12

Ana razočarala, kraj u trećem kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je od Petre Cetkovske sa 6:2, 7:6 (7-0) u trećem kolu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivanovićeva nije stvorila nijednu brejk priliku tokom celog meča sa 81. teniserkom sveta, bila je stegnuta i pravila je mnogo grešaka.

Protivnica je bila raspoložena za igru, naročito dobro funkcionisao joj je ritern i zasluženo je došla do trijumfa. Cetkovska će u osmini finala igrati sa boljom iz meča Lisicki – Doi.

Prva dve gema protekla su u, fudbalskim žargonom rečeno, početnom ispitivanju snaga, a do prvih brejk šansi došla je Cetkovska u trećem gemu. Prvu je propustila sopstvenom greškom, ali na drugoj Ivanovićeva nije uspela dovoljno da se ’izvuče’ na forhend i poslala je lopticu u aut (2:1).

Ivanovićeva je delovala tromo, veoma loše se kretala i često joj se dešavalo da se ne savije dovoljno u kolenima kako bi izvela udarac. To je za posledicu imalo veliki broj grešaka i novi brejk Čehinje – 4:1.

Nije Cetkovska igrala ništa posebno, ali Ana joj je greškama previše pomagala, pa je prvi set bio gotov brže nego što se očekivalo (6:2).

U drugom setu Ana se donekle konsolidovala, ali do prvih prilika za brejk ponovo je stigla Čehinja, i to u sedmom gemu. Međutim, Ivanovićeva je obe brejk šanse spasla zahvaljujući izvrsnim servisima i povela je 4:3.

Cetkovska je odlično riternirala i to je pravilo velike probleme Ani, a do novih šansi za brejk Čehinja je stigla u 11. gemu. Prvu je Ivanovićeva neutralisala asom, a drugu sjajnim forhendom.

Ubrzo se ušlo u taj brejk u kojem se Anina igra potpuno raspala, nije uzela nijedan poen, a Cetkovska se drugi put u karijeri plasirala u osminu finala nekog od Grend slem turnira, posle Rolan Garosa 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve