Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.06.2011.

14:30

WB: Kraj za Troickog u drugom kolu

Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je od Jen-Hsuna Lua sa 7:6 (7-5), 6:4, 6:4 u drugom kolu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Viktor je i suviše grešio, nije bio na potrebnom nivou ni u jednom od ključnih trenutaka, pa se Lu sasvim zasluženo plasirao dalje.

Njegov sledeći suparnik biće Mikael Lodra, koji je sa 3-1 u setovima pobedio Rikarda Mela iz Brazlila.

Već na samom startu Lu je napravio brejk, Viktor je imao tri vezane brejk lopte da se vrati u meč, ali je rival odoleo i poveo sa 3:0.

Ono što nije tada, Troicki je uspeo u sedmom gemu – ponovo je stvorio tri brejk šanse u nizu, a realizovao je već prvu greškom Lua i tako je smanjio na 4:3.

Do kraja seta više nije bilo šansi za brejk, pa je pobednik odlučen u ‘dodatnom gemu’. Momak sa Kineskog Tajpeha u dva navrata je imao mini-brejk prednosti, a do set lopte došao je duplom sevis greškom Troickog.

Lu je dobro odservirao u sledećem poenu, a potom je napao forhendom i osvojio set.

Lu, koji je prošle godine igrao u četvrtfinalu Vimbldona, igrao je bolje i u drugom setu, pa je već u ranoj fazi stvorio šansu za brejk. Nije je iskoristio, ali u sedmom gemu jeste i došao je do prednosti od 4:3.

Troicki je previše grešio i nije uspevao ozbiljnije da pripreti na protivnikov servis – tokom celog seta nije imao nijednu brejk loptu. Tako je bilo i u poslednjem gemu, pa je Lu stvorio velikih dva seta viška.

Već na startu trećeg seta Lu je napravio brejk, a u narednom gemu Viktor je posle dugo vremena imao šansu za brejk, ali nije je realizovao. Troicki ni posle toga nije želeo da se preda, u osmom gemu došao je do nove šanse za brejk, ali je poslao lopticu u aut bekhend slajsom.

Lu je ubrzo pri rezultatu 5:4 servirao za plasman u treće kolo, vodio je 30:0, a u tom trenutku meč je prekinut zbog kiše. Nažalost, pauza od 40-ak minuta nije pozitivno uticala na VIktora, po povratku na teren Lu je brzo osvojio dva poena u nizu i došao do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve