Nova vest
Tenis

Utorak, 21.06.2011.

16:44

WB: Serena slavila na povratku

Aktuelna šampionka Serena Vilijams pobedila je Francuskinju Aravan Rezai u prvom kolu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Amerikanka je slavila posle velike borbe u tri seta, sa 6:3, 3:6, 6:1, i u drugoj rundi je očekuje duel sa Simonom Halep iz Rumunije, koja je pobedila našu teniserku Bojanu Jovanovski sa 6:1, 6:2.

Mlađa od sestara Vilijams, koja je u Londonu postavljena za sedmog nosioca, izgubila je prva dva gema meča pre nego što se ’probudila’ i do kraja seta Francuskinji prepustila još samo jedan gem.

Amerikanka, kojoj je to bio tek treći meč posle povratka na teren i prošlogodišnjeg Vimbldona, je ponovo pala u drugom setu, što je Rezai u potpunosti iskoristila i došla do izjednačenja u setovima.

Ipak, Vilijamsova je uspela da uzvrati i već na početku trećeg seta napravi brejk, a potom veoma ubedljivo osvoji taj set i dođe do mesta u drugoj rundi. Posle meča američka teniserka nije mogla da suzdrži emocije i rekla je da je presrećna što je trijumfom u Londonu uspela da ostavi iza sebe veoma tešku godinu, tokom koje se borila sa povredom i bolešću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve