Nova vest
Tenis

Utorak, 21.06.2011.

14:54

WB: Tipsarević predao Karloviću

Srpski teniser Janko Tipsarević predao je zbog povrede Hrvatu Ivu Karloviću meč prvog kola Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč, koji je počeo u ponedeljak, ali je prekinut posle jednog odigranog gema, Tipsarević je predao pri rezultatu 7:5, 3:1 za Karlovića.

Hrvat će u narednoj rundi igrati sa boljim iz susreta Francuza Arnoa Klemona i Lukaša Kubota iz Poljske.

Karlović je u ponedeljak bez većih problema dobio prvi gem na meču, a odmah potom je počela jaka kiša, ali sudija nije prekinuo meč već je dozvolio Tipsareviću da servira. Srpski teniser je poveo sa 15:0, ali je usledio prekid, a odmah po nastavku došao je do izjednačenja.

I Karlović i Tipsarević su nastavili sa dobrom igru pri svojim servisima, Hrvat je koristio svoje najjače oružje – as udarce, ali je naš teniser svaki put uspevao da mu uzvrati i izjednači. Tako je bilo sve do vođstva Karlovića od 5:4, kada je imao i set loptu, ali ju je Tipsarević spasao za 5:5. Ipak, hrvatski teniser je uz siguran servis gem i brejk dobio prvi set sa 7:5, a tada je bilo vidljivo i da Tipsarević ima problema sa kretanjem, zbog povrede koju je zadobio proteklog vikenda u Istbornu.

Na početku drugog seta viđena je ista slika kao i u prvom, bez brejkova sve do četvrtog gema, kada je Karlović poveo sa 3:1. Već u sledećem gemu Tipsarević je predao meč zbog povrede koja ga muči i hrvatski teniser je prošao dalje posle nešto manje od sat vremena igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve