Nova vest
Tenis

Subota, 18.06.2011.

20:28

Marion Bartoli najbolja u Istbornu

Francuska teniserka Marion Bartoli osvojila je titulu na WTA turniru u Istbornu, posto je u finalu savladala Čehinju Petru Kvitovu sa 6:1, 4:6, 7:5.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bartoli je u istom danu odigrala i polufinale protiv Austrralijanke Samante Stosur koju je dobila ubedljiivim rezultatom – 6:3, 6:1.

Kvitovoj je meč polufinala, koji je takođe odigrano u subotu, predala Sliovakinja Danijela Hantuhova kod vođstva Čehinje od 7:6 (11:9), 4:2.

Bartoli je posle ubedljivo osvojenog prvog seta silovito ušla i u drugi deo igre i povela sa 3:1.

Čehinja je tada zaigrala mnogo bolje, pritiskala je servis protivnice i došla do brejka prednosti koji joj je doneo izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu, Kvitova je nastavila sa sličnom taktikom i povela sa 1:0, ali se Bartoli povredila u trenucima kada je trebalo da servira i zatražila je medicinski tajm aut zbog čega joj je bilo dozvoljeno da na minut ode u svlačionicu.

Po povratku na teren, Bartoli je zaigrala bolje i brejkom u 11. gemu došla do titule. To je šesti trofej za Francuskinju u karijeri, a sada je čeka VImbldon, turnir na kojem je igrala finale 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve