Nova vest
Tenis

Subota, 18.06.2011.

18:37

Mrak, kiša, povreda – Janko predao

Janko Tipsarević nije uspeo da osvoji prvu titulu u karijeri, pošto je predao finalni meč turnira u Istbornu pri vođstvu Andreasa Sepija 7:6 (7-5), 3:6, 5:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević se na početku trećeg seta posvađao sa sudijom i supervizorom jer nisu želeli da prekinu meč zbog slabe vidljivosti.

Duel je potom prekinut zbog kiše pri rezultatu 4:0 za Sepija, po povratku je Janko uzeo tri gema u nizu, ali je povredio preponu u osmom gemu i morao je da preda meč.

U izuzetno vetrovitim uslovima, na početku se bolje snašao Tipsarević i odmah je napravio brejk, Propustio je dve vezane brejk lopte, zatim je strpljivo odigranim poenom stvorio još jednu i realizovao je volejom (1:0).

Zbog snažnog vetra prednost servisa nije bila izražena, Sepi je odmah uzvratio brejkom, a zatim i poveo sa 2:1.

Sve do šestog gema prilika za brejk nije bilo, a tada je Italijan u veoma dugom gemu imao dve šanse. Igrao je Sepi agresivnije, Janko je uglavnom čekao njegove greške, ali je uspeo da neutrališe obe brejk lopte i izjednači na 3:3.

Vetar je počeo da duva slabije, a sve do taj brejka nije bilo novih šansi za brejk. ’Dodatni gem’ Sepi je započeo izvrsno, riternom na liniju, a potom je štop-volejom došao do vođstva od 4:1.

Taj mini-brejk sačuvao je do samog kraja – Janko je na svoj servis spasao dve set lopte, ali je na trećoj poslao bekhend paralelu aut (7-5).

Već na startu drugog seta Sepi je imao brejk priliku, ali je Tipsarević tada napravio servis-viner. Ono što nije tada, Italijan je učinio u trećem gemu – prvu brejk šansu Janko je spasao preciznim napadom, ali je Sepi drugu realizovao ’pasingom’ iz forhenda (2:1).

Međutim, srpski teniser nije se predavao i napravio je ribrejk posle dve greške rivala (2:2).

U sedmom gemu Sepi je ponovo imao brejk loptu, ali je Tipsarević odlično odservirao, da bi u sledećem gemu napravio brejk bez izgubljenog poena (5:3). Najviše zahvaljujući preciznim servisima Janko je u narednom gemu uspeo da slavi i izjednači u setovima.

Na početku trećeg seta Janko je imao dug razgovor sa sudijom u kojem je rekao da želi da se meč prekine jer ne vidi dobro lopticu zbog mraka. Tipsarević je ukazao na činjenicu da je i meč sa Vordom prekinut u istoj situaciji u isto vreme, ali njegova molba nije uslišena.

Sepi je već u drugom gemu napravio brejk, a Janko je bio veoma besan jer se meč meč ne prekida. Tipsarevićeva koncentracija bila je potpuno poremećena, nije bio koncentirsan na igru i to ga je ubrzo koštalo – 4:0 za Sepija.

Ironije radi, u petom gemu trećeg seta počela je kiša i duel je konačno prekinut. Tipsarević je tada reagovao bujicom psovki, a ubrzo su se teniseri povukli sa terena.

Po povratku na teren Janko je zaigrao znatno bolje, prilagodio se uslovima i uspeo je da napravi dva brejka u nizu, čime je smanjio zaostatak na 4:3.

U drugom poenu osmog gema Tipsarević je pao uz glasan uzvik i povredio preponu u pokušaju da promeni smer. Usledio je medicinski tajm aut, a u nastavku meča bilo je evidentno da srpski teniser ne može da trči na pravi način. Sepi je napravio brejk, a Janko je predao meč.

Tipsareviću je to četvrti put da gubi u finalu, a prethodno je bio vicešampion u Čenaju i Sankt Peterburgu prošle godine, kao i ove sezone u Delrej Biču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve