Nova vest
Tenis

Petak, 17.06.2011.

15:30

Sampras: Novak postao veliki igrač

Osvajač 14 Gren slem trofeja Pit Sampras ocenio je u razgovoru za ESPN radio da je Novak Đoković ove sezone potpuno sazreo kao teniser.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Legendarni ‘Pistol Pit’ dodao je da ga uopšte ne iznenađuju rezultati Đokovića kada se u obzir uzme igra koju poseduje.

“Prosto je neverovatno da je uspeo da bude toliko konstantan. Pokazao je veliki napredak na mentalnom planu, mislim da sada iznad sebe ima auru. Pretvorio se u velikog igrača”, rekao je Sampras.

“Ako pogledate istoriju tenisa, kada smo se ja i Rodžer probili u vrh i počeli da dominiramo imali smo oko 23 godine. Novak je osvojio rano taj prvi Gren slem 2008. godine. Potrebno vam je nekoliko godina da ustanovite na kako da igrate, protiv koga igrate i da budete zaista opušteni u svojoj koži. Mislim da je to Novak uspeo. Kada u obzir uzmem njegovu igru i atletske mogućnosti, uopšte nisam iznenađen to je tu gde jeste. Kada pokušate da raščlanite njegovu igru, ona zaista uopšte nema rupa”, rekao je legendarni Amerikanac.

Sampras je uporedio Đokovićeve riterne sa Agasijevim.

“Teško je reći ko ima bolji ritern jer je u današnje vreme stil igre praktično jedno-dimenzionalan. Kada sam ja igrao, imali ste puno različitih tipova igrača. Kada bi Novak igrao protiv Gorana Ivaniševića, Stefana Edberga ili Borisa Bekera konstantno, tek onda bi mogli da vidimo kakav je zaista njegov ritern. Ali, on definitivno sjajno vraća servise i nastaviće to da radi. Kada pogledam procenat brejkova koje je napravio, deluje mi nestvarno. Mislim da je što se toga tiče najbolji na svetu."

Sampras je dodao i da malu prednost za osvajanje Vimbldona daje Švajcarcu Rodžeru Federeru, ispred Nadala i Đokovića. Treći Gren slem sezone počinje u ponedeljak uz direktne prenose na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve