Nova vest
Tenis

Utorak, 07.06.2011.

10:03

Jelena i Janko u miksu na OI

Jelena Janković i Janko Tipsarević igraće u miksu na Olimpijskim igrama u Londonu naredne godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva i Tipsarević su se dogovorili da zajedno predstavljaju Srbiju u toj konkurenciji, a tu vest potvrdila je naša teniserka, koja se trenutno nalazi u Istanbulu.

Posle 88 godina teniseri i teniserke će se u Londonu takmičiti i u miks dublu, a još od ranije zna se da će u toj konkurenciji snage udružiti i Ana Ivanović i Nenad Zimonjić.

Za učešće na Olimpijskim igrama, prema pravilima, svaka zemlja može da ima najviše četiri predstavnika u singlu, u konkurenciji tenisera i teniserki i to prema plasmanu na ATP i WTA listama, kao i po dva u dublu i miksu.

Na Olimpijskom turniru, koji će se igrati na Vimbldonu, igrači će skupljati bodove za svetske liste. Zlatna medalja donosi 685 bodova, srebrna 470, a bronzana 340.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve