Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.06.2011.

14:32

RG: Zimonjić i Ljodra bez finala

Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra nisu uspeli da se plasiraju u finale Rolan Garosa u konkurenciji parova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bolji od srpsko-francuske kombinacije bili su Kanađanin Danijel Nestor i Belorus Maks Mirnji sa 7:6(4), 7:6(5).

Zimonjić i Ljodra su u oba seta stizali brejk zaostatka, ali su izgubili oba taj-brejka. Protivnici Nestora i Mirnjija u finalu biće Huan Sebastian Kabal i Eduardo Švank koji su sa 7:6(4), 6:3 iznenadili najbolji dubla sveta, braću Boba i Majka Brajana.

Prvi set pripao je Mirnjiju i Nestoru posle taj-brejka. Belorus i Kanađanin su us edmom gemu oduzeli servis Ljodri, zatim su bez problema poveli sa 5:3, ali nisu uspeli da dva gema kasnije odserviraju za set.

Servis Mirnjija je popustio, rezultat je izjednačen na 5:5, a nakon dva sigurna servis gema ušlo se u taj-brejk.

’Dodatni gem’ počeo je veoma neobično. U prvoh devet poena viđeno je sedam mini brejkova, četiri su napravili Mirnji i Nestor, a nakon toga je Mirnji odličnim servisima doneo set svom timu (7:4).

Početkom drugog seta Zimonjić i Ljodra bili su bliži brejku, ali nisu uspelai da ga naprave, pa su u šestom gemu ponovo na servis Francuza Nestor i Mirnji stigli do brejk prilika. Iskoristili su drugu, poveli su sa 4:2, ali je brejk vraćen već u sledećem gemu.

Veliku priliku da prelome set Nenad i Majkl su imali u devetom gemu koji je trajao desetak minuta. Mirnji i Nestor su spasili čak četiri brejk lopte, a prethodna tri gema serveri su rutinski dobili. I u drugom setu odlučivao je taj-brejk u kojem je Nestor ponovo pokazao veliko iskustvo i on i Mirnji su na kraju posle dva tesna seta prošli u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve