Nova vest
Tenis

Utorak, 31.05.2011.

14:04

RG: Troicki ispustio Marija

Viktor Troicki propustio je veliku priliku da se plasira u četvrtfinale Rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki je u četvrtom kolu poražen od Britanca Endija Marija sa 3:2, po setovima 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5.

Duel koji je u ponedeljak prekinut pri rezultatu 2:2 u setovima, nastavljen je u utorak. Troicki je u petom setu imao vođstvo od 5:2, na 5:3 je servirao i imao je 30:0, ali nije uspeo da privede meč kraju.

Mari je dobio poslednjih pet gemova na meču i tako obezbedio plasman u četvrtfinale gde ga čeka Argentinac Huan Ignasio Čela.

Viktor je dobro počeo duel u ponedeljak, iskoristio je Marijeve probleme sa povredom zgloba, ali Britanac je kasnije ušao u ritam , delovao je fizički dobro i izjednačio je na 2:2. Tok prva četiri seta pročitajte ovde.

Peti set počeo je dugačkim razmenama udaraca sa osnovne linije. Viktor je uspeo da dobije težak prvi gem, zatim je imao priliku na servis Britanaca, bilo je 15:30, ali Mari je vezao tri poena i izjednačio je. U trećem gemu Viktor je imao 40:15, imao je i prednost, ali je Britanac i pored toga stigao do brejk prilike.

Troicki je međutim odigrao hrabro, vezao je tri odlična poena i poveo je. Usledila su dva gema koja su serveri dobili bez izgubljenog poena, MAri je prvo lako došao do izjednačenja, ali je Viktor u narednom gemu isto tako lako ponovo poveo (3:2).

Prvi poen šestog gema bio je potpuno neverovatan. Viktor je sjajno izgradio poen, već je zakucao smeč, ali je u tom trenutku dečak koji sakuplja loptice već utrčao u teren pa je poen ponovljen iako ga je srpski teniser praktično već osvojio. Mari je ponovljeni poen dobio, ali Viktor je u nastavku gema odigrao sjajno, napravio je brejk i poveo je sa 4:2.

I u trećem gemu u kojem je Viktor servirao u petom setu, Mari je došao do brejk lopte. Srpski teniser je međutim ponovo uspeo da pronađe rešenje, odigra nekoliko sjajnih udaraca, a onda posle fenomenalne odbrane bekhendom reši gem i povede sa 5:2. Mari je lagano smanjio na 5:3, a onda je Viktor ispustio praktično dobijen gem.

Imao je 30:0 na svoj servis, ali se očigledno uplašio pobede, napravio je nakoliko vezanih grešaka i Britanac je smanjio na 5:4. Već tada je bilo jasno da je momentum prešao na stranu Marija. Britanac je uspeo to da iskoristi, dobio je i preostala tri gema i nekako je obezbedio plasman u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve