Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.05.2011.

22:22

RG: Troicki i Zimonjić na terenu

Od srpskih predstavnika u seniorskoj konkurenciji u utorak će na Rolan Garosu nastupiti Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki od 14h na terenu „Suzan Lenglen“ završava meč osmine finala sa Endijem Marijem, a trenutni rezultat je 2-2 u setovima.

Posle tog meča, Nenead Zimonjić i Mikael Lodra igraju četvrtfinalni meč sa Skotom Lipskim i Radživom Ramom iz SAD. U utorak je trebalo da nastupi i Novak Đoković, ali se on već plasirao u polufinale zbog povrede Fabija Fonjinija.

Kako je do sada tekao meč između Troickog i Marija, pročitajte ovde.

Natalija Kostić, četvrta nositeljka u juniorskoj konkurenciji, za rivalku u drugoj rundi ima Julijanu Lisaraso iz Kolumbije. Kostićeva će kasnije nastupiti i u dublu, zajedno sa Dankom Kovinić iz Crne Gore sastaje se sa Viktorijom Kan i Demi Šurs.

Dupli posao imaće i Miki Janković – u drugom kolu singla čeka ga Jaraslau Šila iz Belorusije, a u dublu Dimitar Kuznamov i Janković za suparnike imaju Bolca i Rancezoa.

Nikola Milojević je u ponedeljak izgubio u singlu, a u dublu zajedno sa Matijasom Zborovicem igra meč prvog kola sa Morganom i Pavićem. U dublu igra i Jovana Jakšić, Kolumbijka Lisaraso i ona sastaju se sa japanskim parom Ninomija/Ozaki.

U centru pažnje biće prva dva meča na stadionu „Filip Šatrije“. Od 14 sati sastaju se Anastasija Pavljučenkova (19) i braniteljka titule Frančeska Skjavone. Nekadašnja prva juniorka sveta jednom je u tri okršaja dobila Italijanku, a u utorak će imati priliku da se prvi put u karijeri plasira u polufinale na nekom od četiri najveća turnira.

Posle tog, na programu je okršaj muškog četvrtfinala između Gaela Monfisa i Rodžera Federera. Švajcarac vodi u međusobnom skoru sa 5-1 (3-0 na šljaci, 2-0 na RG), ali poslednji duel dobio je Monfis, krajem prošle godine u Parizu.

Posle Zimonjićevog meča na „Lenglenu“, na isti teren izaći će Svetlana Kuznjecova i Marion Bartoli. Ruskinja je dobila dva od prethodna tri dvoboja i nastoji da ponovi uspeh iz 2009. godine, kada je bila šampionka na Rolan Garosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve